Lappendag, Hoorn thuishaven Feest

Silver is Back Home

Jazeker, wij back home, Ron & Ank, Silver, Mr. Volvo en Mrs. Sanitaria zijn er weer! Op naar het gewone leven! Ook leuk maar is het wel net zo leuk?? We moeten wel weer even op gang komen en dat gaat zeker lukken.

Silver in Motorboot

Linssen record in Zierikzee met Silver.

Sinds 3 weken thuis, plannen genoeg om de laatste reis door Nederland en Duitsland uit te werken van blog naar een knap verslag en niet te vergeten de plaatjes en de video’s die we gemaakt hebben. Tja en dat heeft even wat tijd nodig. Het zijn zo’n beetje 120 pagina’s tekst met allerlei opmerkingen en wetenswaardigheden, >2.000 foto’s waarvan 50% tot 75% de prullenbak in mogen en uren video-opnamen waarvan wellicht wel 80% niet voor publicatie geschikt is. De werkelijke routekaartjes nog even maken en daarna bekijken hoe het cijfermateriaal er uit ziet. Je ziet, we pakken het serieus aan! En niet te vergeten, het supermooie maandblad Motorboot is weer uit met ons artikel vanuit Zierikzee!

Bruiloft en meer mooie dingen

Boten Beurs Hoorn 2016

Botenbeurs Hoorn van 19 t/m 21 augustus

En dan ben je thuis, met een bruiloft in het vooruitzicht, de betrokken dames zijn al zenuwachtig en besteden hun aandacht aan andere zaken. Leuk om dat te zien gebeuren, maar ook trieste zaken passeren en, behalve dat je aanwezig bent, mag en moet dat ook een plek krijgen. Je familie wil je zien en knuffelen, je ouders willen je spreken, je zoon is jarig en er is kermis met een barbecue en lappendag. Je tuin staat vol onkruid, waar normaal je auto staat groeit nu een ander merk. Je moet aan de slag. De tafel ligt vol post en nieuwsgierig als we zijn worden die enveloppen toch even opengemaakt en snel gescand. Er komen bezoeken aan de tandarts en doktoren. Gelukkig liggen de exemplaren van Motorboot, met een verhaal van ons, ook te wachten, kijk dat is dan voor op de bank met een wijntje. In het vooruitzicht nog een activiteit in de Hoornse haven met de botenbeurs die van 19 t/m 21 augustus plaatsvindt en een bezoek aan een aantal bekenden, wellicht met koffie en zelfgebakken Motorboot cake. Het zou allemaal zo maar kunnen dat we de hoofdredacteur zo gek krijgen. Ondertussen schrijft Henk de Velde weer leuke berichten waardoor we bijna heimwee krijgen en zwerven clubleden en bekenden op het Duitse wad en de Oostzee op weg naar hun veilige havens en hun geweldige verhalen. En dan hebben we het nog niet over Rio, waar de Olympische Spelen aan de gang zijn en WIJ al diverse medailles in de wacht gesleept hebben!

Zie hier onze thuiskomst, het lijkt wel aangenomen werk! Maar het hoort erbij als je wat langer weg bent en ik zou dat voor geen goud willen missen. Varen zit in je genen en niet in je tenen!

Route 2016 van Silver

Volgens Silver is dit de kortste weg naar Zierikzee

Als je onze blogs volgt ben je al aardig op de hoogte van onze drie maanden durende vaart langs vooral Nederlandse wateren in alle provinciën. Eindconclusie: Veel slecht weer, weinig mooie dagen, geen België, geen Frankrijk, een beetje Duitsland en veel Nederland met hier en daar pech dat opgelost mag worden. Kortom we hebben toch genoten, samen met Mrs. Sanitaria, Mr. Volvo en zeker ook Silver die toch de hoofdrol vervult. Zonder Silver vaar je nergens! Maar we hebben ook genoten van de gesprekken met andere mensen tijdens onze reis, toevallige ontmoetingen, clubleden, havenmeesters, winkeliers, VVV-mensen en niet te vergeten de familieleden en onze reserve bemanning. Dus we hebben genoten, we hadden zeker wat meer zon willen hebben, we hebben onze reisdoelen niet gehaald, maar we hebben een leuke trip door vooral Nederland gemaakt en een wereldrecord neergezet. En… we staan weer in het mooie blad Motorboot. Allemaal winners toch!

Volgend jaar gaan we weer een poging doen om de zon op te zoeken. Een maand of 5 zon willen we. Waar we heen gaan weten wij wel maar jullie lekker niet!

Nou komt er wellicht nog een leuk naseizoen, maar wij gaan naar het onderhoud, vooral die dingen waar we in dit voorjaar niet aan toe gekomen zijn. Deze winter staan er nog wat knappe klussen, zoals het vervangen van de mast op de agenda maar daarover later meer.

Onderstaande links kwam ik even tegen, wellicht helpt het, misschien ook niet, of toch een beetje, wordt je al sjaggie?

En dan dit nog even

 

2 antwoorden
  1. Aart
    Aart zegt:

    ??bedankt voor je mooie verslagen dit jaar weer!! En ja… Geniet van de nazomer!!!!
    Groet, aart

Reacties zijn gesloten.