Silver verklaart het vaarseizoen voor geopend!

Eindelijk 1 april, eindelijk een einde aan de meeste klussen en klaar om te gaan. Linssen is al met de voorjaarstocht begonnen, Watersportvereniging Langedijk heeft eerst een officiële avond om het seizoen te openen. Hoe je het ook doet, varen mogen we weer. Waar ga je dit jaar naar toe? Ga je weer naar Friesland of zoek je andere leuke gebieden op waar je nog niet geweest bent? Wat Silver wel weet is dat veel plezierschippers Noord Holland Noord niet kennen en dat terwijl er zoveel te beleven is. Via de Recreatiehaven Broekhorn kun je al veel informatie vergaren, onder andere hoe je voor half geld bij een aantal leuke jachthavens kunt overnachten.

Voor Silver wordt het een afwijkend jaar. Onze voorgenomen tocht naar de Oostzee gaat om verschillende redenen niet door. Op zich niet erg, met onze gezondheid gaat het prima maar we bezinnen ons nog even en we zien wel. Als we gaan varen dan maken we natuurlijk ook weer opnamen voor Watersport-tv zodat jullie onze belevenissen niet hoeven te missen.

Nieuw

Een nieuw item tref je aan onder elke pagina. Daar zie de laatste tweet van ons of een tweet die we van harte ondersteunen en dat kan van alles zijn. We tonen de laatste twee tweets.

Op pad

Op pad naar België, op weg via Antwerpen en de Schelde en de Leie naar Kortrijk. Neem dan vanaf de Schelde bij Gent direct de Leie. Een rivier die doet denken aan de Vecht met 1 heel leuk sluisje. Dan bij Harelbeke kom je een vernieuwde sluis tegen en in Kortrijk hebben ze de boorden/oevers aangepakt. Het geheel is zeker de moeite waard! Wij hebben het al eens eerder gedaan en ons is het uitstekend bevallen!

Op pad naar Duitsland kun je verschillende routes nemen. Van noord naar zuid zijn daar de Waddenzee, Dollart, Eems en het Dortmund Eemskanaal, of je gaat bij Delfzijl de Dollart op en laat je de Waddenzee links liggen. Je kunt ook kiezen voor de Drentse Veenvaart en bij Ter Apel naar Haren te varen. Tot slot kun je de Rijn opvaren en even voorbij Wesel in noordelijke richting gaan. Hoe je ook vaart er is 1 snelweg naar het oosten en die het Mittellandkanal. 325 km lang en daarna nog een stukje om Berlijn te bereiken. Ergens op de helft kom je Hannover tegen. Hannover nodigt de wielrijders uit om eens een verkenningstocht te maken. En als je afmeert bij de JH Alte Marine Kameradtschaft (ik vind dat niet een echt heel vriendelijk haven) Dan heb je de beste plek om ook Herrenhausen Garten te bezoeken. Weinig bekend bij de NL-schippers maar denk aan Versailles en ontdek alles zelf.

Altijd weer die waterplanten

De laatste jaren worden de pleziervaarders en ook de beroepsvaart op verschillende plekken geconfronteerd met overdadige wildgroei van waterplanten. Volgens de media komt daar door onze milieuvriendelijke aanpak en zal de natuur dat ooit zelf oplossen. Tja, bedenk er het jouwe van maar ondertussen zul je genoegen moeten nemen met beperkte vaarmogelijkheden en vooral binnen de boeienlijn blijven.

Maar er komt wat verlichting. via Watersportverbond heb ik gehoord dat er een regionale aanpak komt. Zij stellen dat als we samenwerken we meer kunnen dan dat we nu denken. En met die gedachte heeft ook Hoorn zijn medewerking aangeboden want het Hoornse Hop groeit zo wat dicht. Eenmaal dicht dan zullen de jachthavens klandizie gaan missen. Maar goed, er wordt op korte termijn actie ondernomen en dat juichen we toe!

Aquaducten in Nederland

Inmiddels zijn we als schipper en automobilist wel gewend aan een aquaduct. Maar wist je dat het eerste aquaduct ter wereld in het Noord Hollandse Enkhuizen is geplaatst! Gewoon even een dijkje doorknippen, sluisje en tunnel maken en gaan! Voor sommige beroepsvaart is de oude sluis ook nog in tact! Let wel op met invaren want als de wind net even verkeerd staat kan het vastmaken lastig zijn als je vanuit het noorden komt. Maar gelukkig zit de KNRM om de hoek 🙂

Laatste nieuws

Alleen voor de vrijgezellen!

Hot news, juffrouw Truus S. is op zoek. Op zoek naar vastigheid. Maar ze weet niet hoe dat moet. Ze houdt niet van uitgaansleven maar een etentje met kaarslicht past meer. Omdat zij haar weg niet zo goed weet heeft ze de hulp van Silver in geroepen… Niet verder vertellen maar we hebben stiekem een fotootje van haar genomen. Weet jij iemand?

Contact - CommunicatieInschrijven op SilverFlits

Wil je op de hoogte blijven van de ervaringen met Silver, Mr. & Mrs. Volvo, Captain Hook,  juffrouw Truus Sanitaria en vriendin Marie Kriete dan laat je alle nieuwtjes toch snel bij je bezorgen?

Geef alleen je e-mail-adres op en je ontvangt altijd de SilverFlits met link als er weer wat leuks verschijnt!

Wil je niets meer ontvangen, wat wij niet kunnen geloven, dan is 1 x klikken in het e-mail bericht al voldoende. Natuurlijk ga je dat niet doen 🙂 !

Schrijf je dus nu in en geef ons je e-mailadres en ontvang de SilverFlits.

Uiteraard is je privacy volledig beschermt.

Watersport TV

Zoals onze vaste bezoekers al weten levert Silver een bijdrage aan Watersport-tv. Daar kun je onze avonturen bekijken. Bijna in levende lijven. Ook dit jaar gaan we onze beste doen om leuke beelden voor jou te verzamelen.

Maar niet alleen Silver doet zijn verhaal. Wil je wat weten of verkopen wat met watersport te maken heeft dan is watersport-tv het juiste adres.

Zo zijn er de reizen van Silver in de motorboot sectie, maar ook koken aan boord, zeilen, roeien, suppen, sloepen, surfen en evenementen zul je veelvuldig aantreffen. En ook technische zaken komen aan bod. Nieuw is “de Steiger” een verkoop afdeling waar je gebruik van kunt maken.

Kijk ook op Facebook en geef dan een ‘like’ op onze facebookpagina