Silver in Broekhorn

Watersport TV

Silver levert ook een bijdrage aan Watersport TV online. Dat weten jullie wel.
Watersport-TV  is live meemaken wat er op het water te beleven valt en daarom treft u een bonte verzameling met alles wat maar met watersport te maken heeft. We noemen een paar op.

Zo zijn er de reizen van Silver in de motorboot sectie, maar ook koken aan boord, zeilen met een prachtige catamaran naar Noorwegen, roeien, suppen, sloepen, surfen en evenementen zul je veelvuldig aantreffen. Maar ook technische zaken komen aan bod.

Maar ook hier nadert het vaarseizoen en zie hoe de eigenaren hun nieuwe catamaran gaan inslingeren vanuit Frankrijk en tal van andere onderwerpen.

Kortom bezoek Watersport-TV en geniet van je ding!

Investeren in Silver

Na dit jaar zijn de grotere investeringen in mijn lijf en leden wel gedaan verwacht ik. Aanwezig zijn al de nieuwe Permateek dek, Kapperije tent, Aqua Solar zonnepanelen, Victron omvormer + 600 A accu’s, aluminium mast. Wat rest is een investering bij Joosten Watersport in Enkhuizen voor een AIS transponder installatie, nieuwe mast + toebehoren, hekanker en een aantal kleinere zaken en wat tegenvallers. Een 150A AGM accu heeft het begeven alsmede de 80A AGM accu van de bijboot. Ook de dynamo van Mrs. Volvo krijgt een verjongingskuur, dat doen we bij Electrostart in Broek op Langedijk. Volgende week even ophalen en monteren. Tot slot nog twee leuke elektrische vouwfietsen bij Joosten op de kop getikt. Die komen straks ook binnen zeilen.

Nu is het potje aardig leeg geraakt en zit ik smachtend op donaties te wachten. Ondertussen ook wat schuur- en schilderwerk kunnen doen. Nou ja, schilderwerk. Ik bedoel meer dat er roestvorming weggehaald is, primerlagen gezet zijn, plamuur aangebracht is en hier en dat HB Coating gevallen is. Ik wil alleen maar De Yssel 2-componenten handel. Prima spul maar wel prijzig, net zoals zijn concurrenten eigenlijk. Nu moet bijna alles nog ingebouwd worden. En uiteraard maar hopen dat alles werkt zoals we voor ogen hebben. Zoals we er nu tegenaan kijken gaan we alleen nog onderhouden en eventuele kapotte zaken vervangen. Ik wil gekoesterd en gestreeld worden door een knap jong jaggie!

En nog steeds wordt er heel wat af geknutseld in Heerhugowaard, samen met leden van de WSV Langedijk en uiteraard met de andere schippers in de haven

AIS Transponder Watcheye

Joosten AIS Transponder

Reisplannen wijzigen of…

Oké de eerste plannen waren er al. Maar nu met de AIS info van sluis Brunsbüttel naast de Elbe zien we het elke dag druk zijn. En dat wordt met de pleziervaart nog wat drukker. Wellicht varen we eerst door naar de Reeperbahn in Hamburg, dat willen we sowieso zien en kan voor ontspanning zorgen. Daarna zien we wel of we Brunsbüttel doen of via Lübeck en Travemünde de Oostzee op gaan.

Binnenkort verschijnt ook de 2017 versie Ostsee van NV-Verlag. We willen Kofferset 1 en set 6. En een stukje zuidelijke Oder tot  ongeveer de Tsjechische grens. Leg maar vast klaar Datema Amsterdam! Met dat in huis kunnen we de route op de Oostzee wat beter in kaart brengen en wellicht nog even een stuk de Oder opvaren. Van de Poolse binnenwateren hebben we geen kaarten kunnen ontdekken maar dat wordt wel weer afgedekt door PC-Navigo.

Motorboot Event ⇒ Fairline

Nog een paar nachtjes en dan…. even kijken of het in Cambridge echt 15 graden wordt en de paraplu thuis kan blijven.

Plan is verzamelen in Hoek van Holland, met de Stena Brittanica vlet al slapend het westelijk gelegen watertje oversteken en dan naar Fairline Yachts om te kijken hoe zijn mooie en echt knappe jachten maken. Kwaliteit kost geld. Net zoals onze Linssen. Maar luxe is ook wel wat waard als je je dat kan veroorloven. Jonkers Yachts weet dat als geen ander! Na de lunch bij Fairline stappen we in de bus naar Cambridge, daar gaan we de oude gebouwen bekijken en ik denk een pintje pakken. Na dat pintje worden we erop gewezen dat je wat ouder wordt en moet er gegeten worden. Ook dat is geregeld. Bij Pub-restaurant “The Wheatsheaf” weten ze hoe dat moet. Lijkt ons wel een gezellige boel te worden en moe maar zeker voldaan driven we terug over die sloot water die ons scheidt.

Cambridge - Motorboot Event
Michael Wings

Michael Wings

Wat?
Gratis laptops; draadloos internet & medisch hygiënische toetsenborden

Michael Wings wil alle kinderafdelingen van ziekenhuizen voorzien van contacten met de buitenwereld. Contact met schoolvriendjes, ouders, opa & oma enz.

Het Michael-Wings System bestaat uit een combinatie van laptops, een draadloze internetaansluiting en medisch hygiënische toetsenborden.
Door middel van dit systeem hebben de patiënten van de kinderafdeling alle mogelijkheden tot veilig communiceren binnen handbereik.

Het gehele Michael-Wings System wordt gratis aangeboden, waardoor ieder kind de mogelijkheid heeft om hier gebruik van te maken.

Help ons!