Silver Winter Lining Blues zonder jankende gitaren

Jean & Jean

OK het is weer een winter die geen naam mag hebben, tot nu toe dan. Er is altijd één groot nadeel aan de winter; hij duurt altijd veel te lang! Wij zitten te wachten op 20 graden en meer en dat dan zolang als mogelijk. Maar een rustpauze is ook wel lekker. 

Sociaal bezig zijn?

Even lekker buiten eten op 3 januari 2015

Zo kun je de sociale contacten weer wat aantrekken en het nodige onderhoud plegen. Met allebei zijn we bezig. We hebben gegeten in Frankrijk, Uitgeest en Amstelveen. Verjaardagen gevierd en lief & leed gedeeld met de mensen die ons na staan.

Werken

Verfklusjes voor laptop

Maar het leven bestaat niet alleen uit feesten en partijen. Er moet ook gewerkt worden!
Tussen allerlei activiteiten hebben we wat tijd gevonden om de houten bankjes en vlaggenstokken in een stuk of 5 lagen 2-componentenlak te zetten en hebben we een nieuwe laptop waarmee we onder andere gaan navigeren. 
Alleen het ‘naar je hand zetten’ van die tikplank kost mij altijd behoorlijk wat tijd.
Voor die laptop moest nog wel even een nieuw kistje gemaakt worden zodat deze veilig aan dek kan functioneren als navigatiemiddel. 
Ondertussen staat in het maandblad Motorboot ons eerste reisverhaal en daar zijn we best trots op.

Met ons verslag!

Dank jullie voor alle leuke reacties die we via verschillende wegen hebben ontvangen, met een beetje goede wil komt er nog meer. Voor de nieuwe verhalen hebben we een action-cam aangeschaft om straks onze verslagen nog wat levendiger te maken, al moeten we nog wel even leren hiermee om te gaan en hoe we e.e.a. kunnen integreren in onze verslaglegging.
Daarna nog een echt klusje voor mij. De cilinderkop van Mrs.Volvo gaat eraf om de koppakking te vervangen. Trouwe lezers weten ondertussen dat het Mr. is als de motor goed presteert en het wordt Mrs. als er werk aan de winkel is. Lijkt veel op vroeger toen we de cilinderkopjes van de Kreidlers en de Fiat Abarth’s er blindelings afnamen en weer zorgden dat die dingen het weer wat beter deden. Ondertussen kan Ank dan de kwast ter hand nemen om hier en daar wat plekjes weg te werken. Dat is haar zeker toevertrouwd.

Entreebewijs

Boot Holland

De jaarlijkse beurs Boot-Holland in Leeuwarden staat weer voor de deur. Dit is wat ons betreft de meest gezellige beurs, niet heel erg groot maar voor ons hoeft dat ook niet.
We gaan op bezoek bij Datema ( voor Franse waterkaarten en een vaarwijzer), Linssen (de nieuwste aanwinst bekijken), Yachtcontrol (even een afspraak plannen), Noordersoft (PC-Navigo) en dan op zoek naar de beste tent en beveiliging voor onze boot.

Wat ons betreft kan het vaarseizoen beginnen!

Meer lezen over onze Silver Lining? Kijk dan op www.msSilver-Lining.nl