SilverFlits; Witte deken op een hunebed

Witte deken voor de stuurstand.

Eindelijk, na veel schuren etc. is Silver weer netjes. Die kan weer voor de kraam langs. Kost wat moeite en vooral tijd en geduld maar dan heb je ook wat. Spelbrekers waren de hoge temperaturen en de harde Noord-Hollandse wind.
Maar oké, de eerste schilderklussen zijn klaar en nu ligt er nog een rubberboot die wat lijm kan gebruiken.

Ook willen de compoorten van de Boot-PC nog niet lekker consistent samen werken. Elke keer bij opstarten weer wat problemen. Klussie om uit te zoeken dus wat die USB/Compoorten met elkaar aan het spelen zijn.

Hunebed plannen?

Nou… ut is nog ff afwachte! De reservebemanning heeft de eerste opzet besproken en gaat nu wat dieper aan de gang. Volgende stap is het invoeren van de route in PC-Navigo en zien ze de consequenties. Gaat helemaal goedkomen. En jawel, op 7 juni heeft de reservebemanning hun plannen in PC-Navigo geplaatst. Resultaat is een reisje van Medemblik via Friesland, Waddenzee, Harlingen, Lauwersmeer naar een hunebed. Welk bed dat wordt is nog even een vraagteken. Misschien komen ze wel een ligplaats tekort. Tips?

Het is uiteraard wel de bedoeling dat die koters zelf gaan varen en dergelijke. Dan heeft de schipper even rust.

Nieuwe video op Watersport TV

Tocht naar Peenemünde via het Stettiner Haff. Een meer van respectabele afmetingen op de grens van D en Pl.  Voor 60% of meer bezet door visnetten. Diepte is voor ons meer dan genoeg. Dat is geen probleem. Maar als er echt wind komt denk dan maar aan de maatregelen die we hebben op het IJsselmeer/Markermeer. Wij steken rechtover naar het kanaal Swine om bij Swinemünde te komen. Daarna belanden we in Peenemünde, je weet wel de thuisbasis in de ontwikkeling van ene Braun en de V1 raket + lanceerplaats. Bekijk het hiero!

Een andere video om te bekijken is het vervolgverhaal Vanaf de Greifswalder Bodden (bij Rügen) naar de jachthaven van Warnemünde, een tocht van ca. 110 km en daar mag je even voor gaan zitten. Behalve een vluchthaven in Darßer Ort zijn er geen andere havens. We hebben ondertussen wel begrepen dat een overnachting min of meer gedoogd wordt. Warnemünde is leuk en gezellig.

Jachthaven

Van de ligplaatshouders hoor ik nu vooral plannen om in NL te blijven. Weinig uitdagende tochten in de planning. Niet raar vanwege de Koroontje perikelen. De meesten gaan weer eens naar Friesland of het zuiden. Vaak iets wat zij al jaren doen. Sommige schippers hebben slechts drie weken, tja dan ga je niet naar Zuid-Frankrijk. Het geld en tijd moet wel eerst jouw kant oprollen nietwaar. Er liggen nogal wat sloepjes en dergelijke en die gaan gewoon een dagje Alkmaarse meer doen of een mooie tocht maken door de vele Noord-Hollandse polders. Zeker een aanrader!

112, KNRM, narigheid

Ongelukje in Brabant

Tja dat een ongeluk in een klein hoekje zit weten we allemaal wel. Elke schipper maakt wel eens wat mee en vaak zijn het dingen die je ook had kunnen voorkomen. Denk aan motorpech door achterstallig onderhoud, toch gaan varen ondanks de weersvoorspelling begrepen te hebben enz. Voorbeelden zat. Deze meneer in Brabant loopt vast, kan de beste gebeuren nietwaar?  Maar wat gebeurt er dan?