Strepy-Thieu dag

Ron was vanmorgen vroeg op. (7.30). Voor mij werd het iets later, wat toch wel erg lekker was.
Buiten werd er al driftig geinterklet, de ontvangst is daar gewoon het beste.
Ik stortte mij op de binnenkant, folders e.d opruimen van de plaatsen waar we zijn geweest. De stapel was wel erg groot geworden.

De keersluis en toegang tot het 500 meter lange aquaduct

Natuurlijk was de koffie klaar en werd het tijd voor een wasbeurt. Een keurige ruimte en vooral schoon! Wij vrouwen houden daar wel van.
Bij de havenmeester informeerde ik wat volgens hem mooier is. Het hellend vlak van Ronquiéres of de scheepslift van Strepy-Thieu. Vanwege kortere wachttijden wordt het het laatste.
Om 10.30 vertrokken we dan. De kap gaat op want het zonnetje laat het afweten en het windje is fris. Weer als enigste in het Centrumkanaal. Volgens Ron kunnen we hier geen deuk in een pakje boter varen. Hoe bedoel je alleen Erna en ik hebben vreemde uitspraken!!!

De Silver Lining in de Strepy Thieu

Om 12 uur is het aanmeren bij Strepy-Thieu. Bij het aanmelden (wat keurig in Engels gaat) wordt ons vermeld dat we na 50 min. aan de beurt zijn. Mooi de tijd voor foto’s en filmen. We gaan als enigste naar binnen en wat een ruimte hebben we…. Tussendoor even de papieren laten zien en er staat weer geregistreerd waar onze reis naar toe gaat. Meteen doorgegeven dat we een retourtje maken. In en out en dat kan gelijk achter elkaar, al begrijpt de beste man dat niet helemaal.
Veel foto’s weer gemaakt. Er is ook zoveel te zien, gewoon geweldig.
Om 13.30 zijn we weer aan de terugreis omhoog. Dan zie je dat de naam ‘kathedraal’ terecht is. Aan de kant staat ook een filmploeg, maar niet voor ons hoor.

Kwart voor 2 is het al gebeurd met de pret. Weer een mooi stuk technisch Belgisch vernuft gezien. Echt de moeite dubbel en dwars waard.
Tijd voor een cup en soupje en terug naar de Porte de Plaisance.
Daar zitten we 110 meter boven zeespiegel.Vandaar al die sluizen.
Na het vastleggen gaat Ron de dieseltank vullen. Alle reserve tanks zijn nu leeg
Ondertussen ga ik even langs de havenmeester voor nog meer vragen.
We willen om 7 uur s’morgens vertrekken. Dat gaat niet lukken want het afrekenen kan tussen 9 en 10 uur.Maar een mooie ligplaats is 5 uur varen en dat is te doen.
Het zonnetje komt ook weer even door en het wordt tijd voor een wandeling. Het is hier een heerlijk wandel- en fietsgebied. Ron krijgt in zijn nieuwe helaas last van z’n hieltjes en de wandeling werd wat ingekort. Terug op de boot is het de planning voor morgen en het verslag maken. De ligplaats word anders, we willen voor een nog mooiere. Welke…dat is een verhaal voor morgen.
Straks het Cobje tevoorschijn halen en een vlees bakken.
Al met al een heerlijke dag en morgen een lange trip.