Tijd voor de beurs

De kop is eraf! Het is weer tijd voor de beurs. Het voorjaar wordt traditiegetrouw volgepropt met allerlei vakantie- en watersportbeurzen. De grootste, Boot Düsseldorf begint straks en daarna volgen er meer zoals Boot Holland in Leeuwarden. Voor ons is Boot Holland in Leeuwarden een vaste gewoonte en meer op ons gericht. Het zijn vooral stalen jachten met alles wat er bij hoort en de standhouders die wij bezoeken zijn meestal ook aanwezig. Inderdaad wat kleinschaliger en overzichtelijker maar groot genoeg. Overigens voor meer actuele agendapunten ga je toch gewoon naar Watersport-TV!

En na de beurs zit je alweer met de volgende leuke winterklus. Er mogen weer plannen gemaakt worden. Wordt het Duitsland, België of Frankrijk? Of toch weer naar Friesland? Of toch nog wat uitdagender? Verder weg? Waar je ook heen gaat, enige kennis van die omgeving is altijd welkom, noodzakelijk zelfs. Varen doe je samen is zo’n informatiebron voor als je in Nederland blijft. Hieronder tref je een paar dingen aan die je wellicht helpen je keuze te beinvloeden mocht je oostwaarts drijven.

Plannen maken?

Stiekem denken we al na over de richting die Silver voor ons in petto heeft. Samen met zijn eigen team heeft hij ons al meerdere malen verrast en hebben zodoende al heel veel leuke momenten kunnen beleven. Die momenten zijn beschikbaar in onze reisverslagen, fotografie en videobeelden. Je vindt deze zaken op onze pagina Vaaravonturen. Voor 2018 zit Silver nog te twijfelen. Aanvankelijk wilden we de route zoals hiernaast is afgebeeld gaan volgen maar daar zitten te veel koude gebieden in bedachten we. Als het dit voorjaar (te) droog blijft in het zuiden en/of zuidoosten dan staan de regenrivieren in Frankrijk, Duitsland en Polen redelijk droog. Tja dan wordt het voor ons denk ik Denemarken en een stukje Zweden. Een stuk waar we in 2017 niet aan toegekomen zijn. En dan maar hopen op mooi weer! Maar voorlopig liggen we nog lekker in Recreatiehaven Broekhorn in Heerhugowaard.

Rondje Ruhrgebied

In het Duitse blad Boote Magazine kwam ik dit stukje tegen. Een gedeelte daarvan gaat door lang vervlogen tijden maar het brengt je ook langs leuke plaatsen. Het is een mix van industrieel en groen. Je moet er een beetje van houden of een keer willen zien. Realiseer je wel dat je iets te maken krijgt met de Rijn.

Kieler Kanal / Noord-Oostzeekanaal

Voor de Oostzee-gangers is het Kieler kanaal van belang of je vaart een (aardig) stukje om. Dit kanaal verbindt de Unterelbe bij Brunsbüttel met het Kieler Fjord (Holtenau). Lange tijd kon je gratis en voor niets door dit water dobberen maar dat is nu over. Schleswig-Holstein heeft bepaald dat je nu mag dokken. Het bedrag ten opzichte van een andere route valt wel mee en je betaald naar scheepslengte, maar toch goed om even te weten.

Frans Vaarvignet

Indien je een zuidelijke koers gaat varen dan kom je in Frankrijk. En die Fransen willen wat belastinggeld innen voor het onderhoud van de vaarwegen. Op zich te begrijpen maar dit bedrag is toch wel redelijk hoog. Anyway, mocht je online het vignet willen aanschaffen dan is hier de link naar de VNF website en ik hoop dat de Engelse pagina dan ook werkt.

Toch naar België?

Bezoek dan eens de Westhoek. Dat ligt in het uiterste zuidwesten en je kunt er via Gent en Brugge naar toe varen. Waarom Westhoek? Dit jaar (2018) is het 100 jaar geleden dat de vrede werd getekend met Duitsland. We hebben het dan over de eerste wereldoorlog. In de Westhoek zijn veel monumenten, begraafplaatsen en musea, te veel om even op te noemen. Maar Ieper, Diksmuide en Veurne mag je niet missen. In Ieper wordt nog steeds elke avond (20:00 uur) de Last Post geblazen, iets waar je de koude rillingen over je lijf voelt lopen. Gedurende dit jaar zijn er tal van activiteiten in dat gebied. Kijk voor meer informatie op deze toeristensite. 

En via Veurne ligt Duinkerken 8 km verderop en zit je dus bij de Fransen aan tafel!

Rusland
Ieper Last Post

Uit het nieuwsNieuws

Vaarbewijs halen? Je zou kunnen overwegen om het nu nog te doen. Nu worden de examens afgenomen door de Vamex, wellicht volgend jaar gaat dit over naar het CBR. Kijk op Watersport-TV voor meer informatie!

Betalen? Hoe?

Onze oosterburen hebben weer wat nieuws bedacht. Daarvoor moet wel even naar Berlijn en dat doen toch al veel Nederlanders. Kijk hoe innovatief de Berlijnse buschauffeurs zijn.

Contact - CommunicatieInschrijven op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringen met Silver, Mr. & Mrs. Volvo, juffrouw Truus Sanitaria en vriendin Marie Kriete dan laat je alle nieuwtjes toch snel bij je bezorgen?

Geef alleen je e-mail-adres op en je ontvangt altijd een bericht met link als er weer wat leuks verschijnt!

Wil je niets meer ontvangen, wat wij niet kunnen geloven, dan is 1 x klikken in het e-mail bericht al voldoende. Natuurlijk ga je dat niet doen 🙂 !

Schrijf je dus nu in en geef ons je e-mailadres.

Uiteraard is je privacy volledig beschermt.

Naar Assen?

Als nu naar Assen wilt neem dan even een schepje mee. Ga je wat later dan zal het Waterschap je een handje helpen. Aan jou de keuze!

Waterschap zet haast achter 1,6 miljoen euro kostende bodemsanering van recreatieve vaarverbinding Blauwe As in Assen

Assen jachthaven

Vertalen – Translate – Übersetzung – Traduction

Alle informatie op onze site kunt u in uw eigen taal omzetten. Dat doet Google Vertaal Knop voor ons. Onze ervaring is dat de vertaling niet 100% goed verloopt maar zeker te lezen en te begrijpen is. Ook uw reacties kunt u in uw eigen taal invoeren.

All information on our site you can convert your own language. Does Google Translate for us. Our experience is that the translation does not go 100% right but be sure to read and understand. You can also enter your comments in your own language.

Alle Informationen auf unserer Website können Sie Ihre eigene Sprache zu konvertieren. Hat Google für uns übersetzen. Unsere Erfahrung ist, dass die Übersetzung nicht zu 100% Recht nicht gehen, aber sicher sein, zu lesen und zu verstehen. Sie können auch Ihre Kommentare in Ihrer eigenen Sprache eingeben.

Toutes les informations sur notre site, vous pouvez convertir votre propre langue. Est-ce que Google Translate pour nous. Notre expérience est que la traduction ne va pas droit à 100%, mais assurez-vous de lire et de comprendre. Vous pouvez également saisir vos commentaires dans votre propre langue.