Trossen los, Silver!!!

Ja, ja, het gaat gebeuren, een keer, deze maand wellicht nog. Jazeker ik ga eigenhandig die trossen losknopen en het macramé achter me laten. Het heeft lang genoeg geduurd. Ondertussen is mijn bemanning (laat de schipper het maar niet horen) druk aan het poetsen en onkruid aan het verwijderen dat in mijn kabelaring gehuisvest is. Deze winter ben ik weer gastvrij geweest om onderdak te bieden aan diverse soorten mos, spinnen en rondvliegend spul. De jonkies zijn er op uit getrokken en de schipper poetst zich een bult. Dat mag ik graag zien. Hier en daar nog even een vlekje wegwerken, het teak opknappen en dan vind ik het mooi zat en gooi ik de trossen los.

Waarnaartoe zullen jullie je afvragen, nou dat wil ik je best verklappen, we trekken helegaar zuidwaarts, daar waar de zon schijnt. We gaan brak water opzoeken en dat is weer goed om het vlak van mij te reinigen. Allereerst dobber ik het Kanaal Alkmaar-Kolhorn op, duiken een spoorbrug onderdoor en komen dan alras op het Noord Hollandschkanaal. Op een aantal plekken kan dit kanaal best mooi zijn maar de hoofdzaak is dat we lekker kunnen opschieten. Na enige tijd kom ik te staan voor een moeilijke beslissing. Stuur ik de Zaan op met als mogelijk obstakel de Beatrixbrug en de sluis naar het Noordzeekanaal of kies ik voor Willem 1. Misschien laat ik het afhangen van het aantal liters brandstof voor Mr. en Mrs. Volvo want die houden wel van een slokje. Daarna zit je zomaar op het Noorzeekanaal en/of het Binnen-IJ. Even de vele pontjes van de GVB ontwijken en de altijd vervelende rondvaartboten alvorens we het Amsterdam-Rijnkanaal insturen. En daarna zie ik wel verder. Ik weet alleen nog niet hoe ik het de schipper moet vertellen, daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken.

Opening Jonkers in Port Zélande

Linssendealer Alexander Jonkers is deze winter keihard aan het werk geweest. Zat hij eerst in Scharendijke aan het Grevelingenmeer als onderhuurder, nu heeft hij de handen uit de mouwen gestoken en een state of the art plek gevonden in Port Zélande. Overigens dealt Alexander niet alleen in Linssen waterduwers maar ook de luxe Fairlane jachten mogen er zijn. Als derde loot aan de Jonkers stam zit het Franse merk Jeanneau Powerboats. Wil je even kijken dan is hier de link, wel aardig blijven tegen mijn grotere broers, zussen, neven en nichten!

Op naar de Pommertjes

Natuurlijk is het bij jullie bekend dat ik vorig jaar over de Oostzee gezworven heb. Nu dacht ik, Silver, altijd dat ik alles wist. En toch is het weer gelukt om mij van mijn voorgenomen paadje af te halen. Maar goed dat was 2017 en dus verleden tijd. Nu volg ik onze Duitse buren voor achtergrond informatie, waterstanden in de regenrivieren en plekken waar het goed toeven is. Eerder heb ik jullie al voorzien van linkjes over het mooie Mittellandkanal, rijkelijk voorzien van natuurgebieden en wandel- en fietspaden. Deze keer zoek ik het wat hoger op. Ik neem jullie mee langs de Pommertjes, klinkt lief maar dat waren ze niet altijd. Daarna volgt Polen. Vooral de havens langs de Oostzee krijgen hier de aandacht en dat is zoveel dat het in drie delen tot je komt. Dus heb je plannen of dromen in die richting bekijk dan Deel 1 en Deel 2 en Deel 3

Nog een beetje Duits

Nou vooruit nog een bericht van onze Duitse collega’s. Het nieuws zal je verbazen en heeft te maken met Nederlandse sluizen!

Watersport-TV

Ja hoor het gaat goed in Noord Holland Noord (NHN) Er wordt behoorlijk aan de weg getimmerd. Onlangs is een veerdienst geopend vanaf het station Heerhugowaard naar Broek op Langedijk tijdens verschillende evenementen. Een dag later wordt in Alkmaar de aansluiting geopend op het Sloepennetwerk Laag Holland waar onder andere de Recreatiehaven Broekhorn ook deel van uitmaakt. Watersport-tv was daarbij en heeft op haar site leuke video’s geplaatst. En dat is altijd de moeite waard!

En verder…

Natuurlijk wilden we dit jaar wat verderop kijken maar het leven is vol verrassingen. Straks naar Zeeland waar we Alexander & Sanja weer gaan ontmoeten. Dat wordt een super weekend denk ik en dat samen met andere Linssen eigenaren die ook met hun schuitje aan komen dobberen! Gezellig!!!

Een berichtje van onze vrienden!

Deze keer zoek ik het wat verderop. We maken kennis met Australië, althans met de Linssen vrienden die daar wonen. Zij hebben info over de Maas op hun eigen site geplaatst maar hebben nog wat moeite met het Nederlands. In ieder geval kun jij je voordeel hier meer doen! Kijk even op