Trouwdag in Bergen

Het is alweer 1 september en onze reis zit er voor de helft op en het is vandaag 40 jaar geleden dat we elkaar in Beverwijk de eeuwige trouw beloofden. Het weer is als vanouds, weinig wind en veel zon. Uiteraard verwachten we – op het nummer van Ank – heel veel telefoontjes en emailtjes (-:
Maar eerst gaan we de proviand voor alle visite inslaan. We pakken de fiets en een kwartier later staan we voor de Aldi, dat is de dichtst bijzijnde, er is ook nog een Lidl. Als dat dan ook gebeurt is fietsen we naar de boot en ruimen alles op.

Grand Place – Bergen

Dan pak ik de borstel en geef de boot een opknapbeurt. Op de zijkanten in de zon helpt dat niet zo veel maar alá! Dit is België. Na deze klus geven we onszelf een wasbeurt, trekken onze mooie kleedjes aan en vertrekken we naar Bergen. Dat is wat langer trappen over de kinderhoofdjes. Minder aangenaam dus. Op het Grand Place parkeren we de fietsen en bekijken het plein met een leuk fontein, vlaggen en de vele terrasjes. We schieten hier en daar een plaatje en lopen de winkelstraat in die een kopie lijkt van elke grote stad in NL. Alle grote winkelbedrijven zijn in Bergen te vinden en aangezien mijn loop/wandelschoenen in Gent gesneuveld zijn kopen we daar een paar nieuwe stappers. Echte Lacostes geloof ik. De schoenen laat ik aan mijn voeten en die ga ik hier inlopen. Dat gaat wel lukken want we lopen eerst nog een andere winkelstraat in om dan uit te komen bij het Belfort dat op een berg staat en zo’n 85 meter hoog is. We mogen er niet in maar hebben wel een leuk uitzicht over de stad. 

De koets met de lijkwade

Dan komt de kerk van St. Waltrudis aan bod. Een enorm groot ding met mooie engeltjes en prachtige glas in lood ramen. Van uit deze kerk is er jaarlijks een processie met een koets en haar kist. Deze koets staat in deze grote garage. 
We lopen nog wat ronden gaan op zoek naar een eetgelegenheid voor vanavond. En dus moeten we wel terrasjes bezoeken. In den Haag noemt men dat Werkbezoek maar voor ons gaat die vlieger niet op en moeten we onze zakcentjes aanspreken.
We vinden een terras en en willen de kaart wel eens even verder bekijken dan alleen het bord buiten. Daar vragen we om maar de man komt maar niet op de proppen met die kaart. Dus gaat Ank even naar buiten en pikt een kaart van een tafel en wij bestellen. Helaas, Ank heeft de kaart van de buren geleend.Het voorgerecht staat ons niet aan van het restaurant maar de dorade wel en die is dan ook voortreffelijk. Na de dorade rekenen we af en gaan op zoek naar onze fietsen om onze weg terug te trappen.

St. Feuillon Grand Cru

Tja dan ben je zomaar aan boord en hebben de buren een party met BBQ en laten de rommel achter op onze gekuiste boot en er is herrie. De party is duidelijk niet voor ons bedoeld en we vertrekken naar het havenrestaurant Club House om daar het toetje te nuttigen. Dat is wel een beetje jammer, zij hebben alles op de kaart staan maar niet in de koelkast en dus doen we het met een Dame Blanche met koude chocolade.
Bij de boot verzoek ik de Waalse jongelingen om de BBQ te verplaatsen en de muziek zacht te zetten en daar wordt gelijk gehoor aan gegeven al is er 1 kwibus bij die een bierdopje op de boot gooit en dan merkt dat ik hem gezien heb. Beschaamd druipt ie snel af achter een gordijntje.
Morgen vertrekken we naar het Historisch Centrumkanaal, dat zal wat worden!
Oh ja, de telefoon van Ank stond rood-gloeiend!!!!

3 antwoorden

Reacties zijn gesloten.