Tussen Hannover en Anderten straalt de zon en de regen

Mooi op tijd weg uit Idensen. Langer als een nacht hoef je daar niet te vertoeven. Wel zonnig, behoorlijk

windje en net zoals er voor ‘immer gerade aus’. We gaan zo’n 40 km het Mittellandkanaal op. We zijn immers Bergfahrt. De omgeving is iets afwisselender. De buren zagen een zwemmende eekhoorn met een stel eenden en wij konden het doen met diverse leuke blommen aan de waterkant. De lupine bloeit, de klapdozen staan klaar en er staan tal van madeliefjes.Vanmorgen heeft Wim, de buurman, verse broodjes gehaald en we moeten zeggen….die bakker verstaat zijn vak.
Na een paar uur arriveren we bij Hannover, eerst bij het Stichkanal maar daar willen we niet zijn. We varen rond het noordoosten van Hannover, langs de Continental banden fabriek waarmee elke VW standaard wordt uitgerust, langs de VW Nutzauto fabriek met een parkeerplaats vol transporters en passeren en passant vele leuke bruggen.

Net als je denkt dat je Hannover uit bent heb je weer een Stichkanal, ditmaal Misburg.  De oude oliehaven, die nog steeds in gebruik is, passeer je en dan ben je tussen het groen. Aan bakboord de Hannoversche Motorboot Club in het groen met alles wat je nodig hebt en een Aldi op 1000 m. en als je doorvaart 4 cementfabrieken. Op zaterdag heerlijk rustig. De Duitsers hebben immers Feierabend.
Wij pakken de fiets en rijden naar Anderten om te kijken en wat groenten te scoren. Bij Anderten is een sluis waar we morgen doorheen varen richting Peine of Braunschweig. We zien het wel. Dan even een borrel en jawel mijn glas wordt gratis gevuld door de regen. Een fikse bui is ons deel en daarna is er zon. Nog even eten en dan nog even een loopje.
Nog even deze dag afsluiten en dan maar even naar Toon Hermans kijken. Altijd leuk die oude carberet kunstenaar.