Up & Downstream

7-6 Dresden – Postelwitz

Begin van de zogenaamde Bastei. Doen!
Een wat langere trip maar als je op tijd ergens wilt zijn dan moet je wat. En dus wordt Mr. Volvo om 7 uur warm gestookt en gaan we op weg naar CZ. Nog net niet helemaal maar 8 km daar vandaan. Je kunt het als het ware ruiken. ‘s Morgens vroeg al wakker van een kraai op het dek die onze vuilniszak wilde opeten. Rare beesten hoor. Het is lekker weer al starten we in een lange broek die later ingeruild wordt voor een korte. Het is al snel 20 graden en de natuur wordt steeds mooier, de heuveltjes wat hoger en zo nu en dan zie je de zandsteen rotsen  zich aanmelden. We passeren Pillnitz met een leuk buitenhuisje voor ons.
Bastei Rundweg! Kijk op ons neer!

Na Pirna, wat een leuke plaats schijnt te zijn maar waar je met een 8 meter boot of meer niet terecht kunt, wordt het echt leuker. We maken kennis met Weiße Brüche, Rathen, Großer Bärenstein en de Bastei. Een lust voor het oog. Waarom zijn hier geen jachthavens of aanlegplaatsen? Even pauze omdat de gierpont de gehele Elbe in beslag neemt en dan komt voormalig kasteel Köningstein met het dorp. Ook hier geen mogelijkheden om dat oude hoopje stenen te bekijken. Na het Liliensteingebergte kom je bij Prossen en Bad Schandau en daarna kom je in Postelwitz. Oké, een paar tips als je de kans krijgt. Beklim de Bastei, beklim Köningstein het geeft je onvergetelijke blikken op onze boot. Dan Pirna, heb je de mogelijkheid gewoon doen.

Achter die heuvel ligt CZ…grrr
Dan gaat de telefoon, een dame uit CZ meldt zich bij Ank. Het is Eva, mijn schatje. Die woont in Praag, samen met Cor een Brabander. Wij willen elkaar ontmoeten in Praag. Maar eerst de waterstanden en de weersvoorspellingen raadplegen. En dat is onheil. Waar we nu liggen staat nog 75 cm water onder de kiel en daar is dan al 36 cm  vanaf dat het waterpeil in de Elbe gezakt is. Dat zakken gaat door met 30 graden overdag. We bellen de vrienden in CZ en cancellen de afspraak en morgen gaan we hier in plané vandaan. Anders liggen we hier tot oktober / november vast. Wel heel jammer dat de slagroom op de aardbei taart nu net moest ontbreken. Maar het is niet anders.
Voor iedereen die dit wat lijkt…na die heuvel komt de grens tussen CZ en D. Met een prachtig natuurgebied en alles wat daar leeft en groeit. Nu even niet bereikbaar maar blijft bij ons! Op onze site staat een video hiervan! Back to Meißen…