13-09-2015 Delft – Leiden

Konvooi varen

Pauze voor de dekzwabbers
Wakker worden met een zonnetje. Van de kleintjes voorin hebben we geen last gehad en heel voorzichtig komen die onder hun klamme lap vandaan. Ondanks het verkeer langs ons koninklijk jacht hebben we toch goed geslapen. Je zou het rustig kunnen noemen voor een zaterdagavond in een stad met studenten. Maar goed, vandaag 25 bruggen en die worden alleen bedient in een konvooi. En ons konvooi start met 3 boten om 10 uur. Eerder wordt de ambtenaar niet wakker op zondag. Maar voor ons vertrek maken we eerst het promenadedek in orde en lappen we ons jacht af. Tja, als je koninklijk bent heb je geen boot maar een JACHT natuurlijk. Op naar Leiden dus!

Schie of Vliet

Beroemde roeivereniging?
We raken al snel de kluts kwijt. Is het nou de Delftse Vliet of varen we op het Rijn Schiekanaal. De ANWB weet het ook niet en dus hebben ze beide namen maar gebruikt op de waterkaart. Dat beloofd wat voor vandaag. De eerste brug is de Hambrug en die gaat klokslag 10 omhoog zodat we kunnen doorstomen. Nog 24 te gaan. Een aantal van die bruggen zijn circa 2,50 meter hoog, die mogen allemaal open. Onze 2 metgezellen zijn lager en die passen er onder door. We komen langs DDS en die schijnt wereldberoemd te zijn.Volgens ons panel aan boord is dat wat overdreven,wij hebben er nog nooit van gehoord.
Sluis Leidschendam
In Leidschendam is er een leuk oud sluisje waar Peter een lijn vasthoudt. Dat is interessant! Hij pakt de lijn aan, ik draai me om en Peter staat zonder de lijn vast te houden tegen me te kletsen en dus wil de Silver Lining zijn eigen weg gaan.

Rijk Nederland?

En zo vaar je vanuit Delft langs Rijswijk, Voorburg, Leidschendam en Voorschoten, passeer je diverse landhuizen en krijgen we ook te horen dat Leiden vandaag op slot zit. Men is kennelijk de Leidse Sleuteltjes kwijt want de Wilhelminabrug is kapot en wordt gemaakt.
Elk nadeel heeft zijn voordeel heb ik ooit iemand horen roepen en dus duiken we in Voorschoten de jachthaven Vlietopper in. We krijgen een box toegewezen en de buren van de Nomeus staan al op ons te wachten. Jammer genoeg staat er een stevig briesje dwars op de Sturdy en dus zijn een paar extra handjes nooit weg.
Op deze plek nemen we ook afscheid van Peter en Erna en vragen de buren waar het station te vinden is. Die reageren met “wij brengen jullie wel even naar Leiden”. Wat een mazzelpikken en wat een aardige mensen. Soms is het leven rijker dan je denkt op het mooiste moment!

Nieuwe ronde

We ruimen de boot op want rond half 4 komt niggie Anita met haar vaste verkering Guus even wat drinken. Niet lang want ze hebben nog een afspraakje lopen. Het weerzien is dus kort en hevig want rond half 5 zwaaien we hun weer uit. Binnenkort zullen we elkaar weer zien in Wassenaar!

Rust wedergekeerd

En dan is het klaar voor vandaag. Even later begint het te spetteren en ruimen we de boel buiten op. Net op tijd om voor de bui naar binnen te kunnen. Tijd om te kijken wat we morgen gaan doen en hoe we  volgend weekend de reservebemanning aan boord kunnen nemen.

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!