Wat is Silver in 2019 allemaal van plan?

Denkwerk

The Bridge

The Bridge

Allerlei kaarten nodig

Kaarten

Vaarinformatie

Vaarwijzer Scandinavie

Wat gaan we doen?

Wonen aan boord.

In 2019 gaan we van woning verwisselen. Dat is een soort drie-traps raket. Oplevering ergens tussen mei en september en dat is lekker ruim. Dus even wat langer weg zit er niet in. En daarom worden er wat kortere trips gedaan voor zover we even van onze vrijheid kunnen genieten. Overigens willen we dan in Nederland minder bekende gebieden verkennen. Denk dan aan ons tripje door Noord Holland Noord. Ondertussen gaan we volgende maand aan boord verblijven. Dat is dan verhuizing II

En dat geheel niet verkeerd, enerzijds wel een klein huisje maar anders leven we ook een halfjaar aan boord. Dus we zijn dan toch in/op ons zomerverblijf en wachten daar op verhuizing III.

De 1e etappe in 2018

Twee tochten, een korte en een warme?

We spelen wel eens met de gedachte om twee tochten per jaar te maken. Indien je dan wat verderop wilt dan heb je tijd nodig. En tijd hebben we wel. Maar mevrouw de schipperin wil toch wat vaker haar (klein)kinderen zien. En dus kun je dan gewoon 2 x 3 maanden weg. Ut is ’n optie! Nog effe een naggie over slape.

Maar goed, we zijn in een luxe situatie dat we keuzes mogen maken. We kunnen 5 á 6 maanden weg en we kunnen het in 2-en doen. Silver gaat bij voorkeur 6 maanden of langer achter elkaar weg.

En misschien blijft het bij dromen, misschien laat onze gezondheid ons in de steek, misschien… Tja dan kom je nooit weg. 🙂 Wij zullen doorgaan als water uit de kraan. Tenslotte willen we ook nog naar Zweden en Frankrijk. En daar mag je dan wat tijd voor reserveren.

Je gaat op reis en je neemt mee…

Elektronisch: PC-Navigo, WinGPS
PC Navigo heeft duidelijk de voorkeur, lekker voor de binnenwateren. WinGPS als back-up en is op de Oostzee met de NV-Charts wel handig. Helaas mag PC-Navigo dit niet leveren.

Dan zijn er de ouderwetse waterkaarten van Nederland, Duitsland, Polen, België, Frankrijk en de Oostzee. Makkelijk voor het overzicht en je een idee te geven wat er mogelijk is. Bovendien een back-up indien de elektronica het laat afweten.

Techniek

AIS Transponder onder het motto ‘zien en gezien worden’, een 2e (hek) anker, elektrische vouwfietsen, wifi en reserveonderdelen zoals filters, slangen en impellers.

Kun je ons vinden?

Klik eerst hier op de link naar de Traffic site. Ons mmsi nummer is 244050170. Daarop kun je ook zoeken. Dat is ons identificatienr zoals we daar geregistreerd staan. In de winterperiode wordt er door ons niet uitgezonden en zul je ons dus niet vinden. Wellicht een plaatje van Silver in Heerhugowaard. Ook als we langer dan 30 minuten stil liggen wordt er van uitgegaan dat we in een haven gearriveerd zijn of dat we liggen te wachten voor een sluis. Ook dan wordt het wat onduidelijker. Out of range heet dat dan.

Tijdens de vaart stuurt onze AIS regelmatig onze positie door naar andere schepen en Traffic.com, Dus als je ons ziet verschijnen dan heb je de meest actuele plek voor je neus. Op die manier vaar je een beetje met ons mee naar een volgende bestemming.

Zijn we al ergens geweest?

Maar natuurlijk, we hebben al hier en daar wat gehuchten en nederzettingen gezien. We dobberen al geruime tijd mee en voor de schipper begon dat al als kind. Deze historie kun je op onze pagina Historie bekijken.
Soms een dorp of provinciestadje en ook hoofdsteden zijn niet meer zo onbekend.
De een nog leuker als de ander. Als je dan een stukje zoekt waar je nog niet bent geweest wordt het wel steeds een beetje lastiger.
Om jullie een idee te geven kun je hiernaast bekijken waar we wel eens geweest zijn. Op verzoek van onze bezoekers hebben we een verdieping in de symbolen aangebracht. Bovendien kun je het beeld vergroten en verkleinen.

De anker-symbolen zijn de plekken waar we in een jachthaven overnacht hebben. De “P” is veelal een gratis ligplek en kan ook een intiem ankerplekje zijn.  Met de verrekijker geven we aan dat je op deze plek, behalve winkels ook andere zaken kunt bekijken zoals kastelen, musea, gebouwen, historie en andere leuke dingen. Uiteraard waar wij zijn is het altijd de moeite waard! Soms is ook een gratis ligplek beschikbaar bij plaatsen die je zou moeten bezoeken, zoals Berlijn Charlottenburg bijvoorbeeld. In zo’n geval hebben we een keuze gemaakt.