Wat is Silver in 2018 van plan?

Denkwerk

The Bridge

The Bridge

Allerlei kaarten nodig

Kaarten

Vaarinformatie

Vaarwijzer Scandinavie

Wat gaan we doen?

Weg uit de drukte en toch veel bij de hand!

In principe varen we in de winter nooit, althans dat hebben we nog nooit gedaan. Maar mijn opa zei vaak ‘Je moet alles een keertje meegemaakt hebben Seun’. En dus kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Dat geeft nieuwe kansen en inzichten! En die gaan we meestal niet uit de weg. Natuurlijk moet je weten waaraan je begint en dus is enige voorbereiding wel handig. In ieder geval doet de verwarming het prima en kunnen we nog wat brandstof gebruiken. Dat is het makkelijke deel. Maar hoe kom je aan drinkwater als de jachthavens in de winter gesloten zijn? Op zoek dus naar plekken die in de winter niet gesloten zijn. Dan een beetje de richting bepalen. Is dit noordelijk, oostelijk of zuidelijk. En hoe zit het met de kleding, wat neem je mee of koop je langs de weg? Kortom we benne aan het puzzelen.

De 1e etappe in 2018

Twee tochten, een koude en een warme?

We spelen met de gedachte om twee tochten per jaar te maken. Indien je dan wat verderop wilt dan heb je tijd nodig. En tijd hebben we wel maar niet ongelimiteerd. Want er moet ook nog verhuisd worden naar een andere stek en ook dat vergt enige aandacht.

Maar goed, stel dat we dat kunnen rondbreien. Dan zouden we in de winter al starten, bijvoorbeeld een paar maanden naar Frankrijk, even verhuizen en enkele sociale geneugten op doen en dan afsluiten met een tochtje naar Zweden.

En misschien blijft het bij dromen, misschien laat onze gezondheid ons in de steek, misschien… Tja dan kom je nooit weg. 🙂

Je gaat op reis en je neemt mee…

Elektronisch: PC-Navigo, WinGPS
PC Navigo heeft duidelijk de voorkeur,  WinGPS als backup

Dan zijn er de ouderwetse waterkaarten van Nederland, Duitsland, Polen, België, Frankrijk en de Oostzee. Makkelijk voor het overzicht en je een idee te geven wat er mogelijk is. Bovendien een back-up indien de elektronica het laat afweten.

Techniek

AIS Transponder onder het motto ‘zien en gezien worden’, hekanker, elektrische vouwfietsen, wifi en reserveonderdelen zoals filters, slangen en impellers.

Kun je ons vinden?

Klik eerst hier op de link naar de Traffic site. Ons mmsi nummer is 244050170. Daarop kun je ook zoeken. Dat is ons identificatienr zoals we daar geregistreerd staan. In de winterperiode wordt er door ons niet uitgezonden en zul je ons niet vinden. Wellicht een plaatje van Silver in Heerhugowaard. Ook als we langer dan 30 minuten stil liggen wordt er van uitgegaan dat we in een haven gearriveerd zijn of dat we liggen te wachten voor een sluis. Ook dan wordt het wat onduidelijker. Out of range heet dat dan.

Tijdens de vaart stuurt onze AIS regelmatig onze positie door naar andere schepen en Traffic.com, Dus als je ons ziet verschijnen dan heb je de meest actuele plek voor je neus. Op die manier vaar je een beetje met ons mee naar een volgende bestemming.

Zijn we al ergens geweest?

Maar natuurlijk, we hebben al hier en daar wat gehuchten en nederzettingen gezien. We dobberen al geruime tijd mee en voor de schipper begon dat al als kind. Deze historie kun je op onze pagina Historie bekijken.
Soms een dorp of provinciestadje en ook hoofdsteden zijn niet meer zo onbekend.
De een nog leuker als de ander. Als je dan een stukje zoekt waar je nog niet bent geweest wordt het wel steeds een beetje lastiger.
Om jullie een idee te geven kun je hiernaast bekijken waar we wel eens geweest zijn. Op verzoek van onze bezoekers hebben we een verdieping in de symbolen aangebracht.

De anker-symbolen zijn de plekken waar we in een jachthaven overnacht hebben. De “P” is veelal een gratis ligplek maar kan ook een leuke ankerplek zijn. De ‘pinnetjes’ zijn bezochte plaatsen en plekken die de moeite waard zijn om bijvoorbeeld te winkelen maar voor ons weinig extra’s bieden. Met de verrekijker geven we aan dat je deze plek, behalve winkels ook andere zaken kunt bekijken zoals kastelen, musea, gebouwen, historie en andere leuke dingen. Uiteraard waar wij zijn is het altijd de moeite waard! Soms is ook een gratis ligplek beschikbaar bij plaatsen die je zou moeten bezoeken, zoals Berlijn Charlottenburg bijvoorbeeld. In zo’n geval hebben we een keuze gemaakt.