Van Bruynzeel naar Spruitenland

Verhuizen

Onze Sturdy Silver Lining gaat komende week verhuizen. Wij gaan om financiële redenen de prima jachthaven aan het Noordzeekanaal verruilen voor de spiksplinternieuwe jachthaven in Heerhugowaard, in Broekhorn. Het is best lang wikken en wegen geweest want alles heeft zijn nadeel en dus ook voordeel.
Bij Bruynzeel lig je centraler voor je tochten, heb je een leuk verenigingsleven en een goed uitgeruste haven.
Daar staat tegenover dat je de boot vaak zwart terugvindt omdat je nu eenmaal in een havengebied zit. Er is ook geen dorp op loopafstand, al stopt er wel een bus die je snel naar Zaandam of Amsterdam brengt.

Bij Heerhugowaard is het dorp en het station dichtbij en Alkmaar op ca. 6 km. De haven is weliswaar eigendom van de gemeente, echter de Langedijker vaarclub, waar wij lid van zijn, heeft het dagelijks beheer. Dat kan best gezellig worden. Nadeel is dat we een dag onderweg zijn naar het IJsselmeer of het Noordzeekanaal. Maar als je toch 3 of 4 maanden weg gaat maakt dat weer niks uit.

Deel 6 van onze reis

Op onze website is ook deel 6 van onze reis geplaatst, heb je nog niets gelezen dan kun je vanavond lekker in een hoekje op je bank genieten van onze avonturen.

Kijk voor de verslagen en meer op: http://www.mssilver-lining.nl