Na de primer de waterlijn schoonmaken

Van grijs naar blauw

Zo, de 2e dag zit erop. Vanmorgen nog behoorlijk frisjes maar na een kop koffie van Gerard den Ouden die de moeilijke dingen doet, toch aan de slag.
Eerst de Primacon van International nog afmaken, dus de Silver Lining wordt steeds meer Silver. Eigenlijk best wel mooi maar helaas is dit alleen 1-component primer en helpt niet bij het stoppen van de aangroei. Dat zijn wel de meest vervelende plekken maar dat moet dan maar.
Zodra dat klaar is is het ook lunchtijd en tijd om de waterlijn te ontvetten en schoon te maken. En dus al poetsend een broodje weg werken en dat is niet vreemd voor mij. Voor het reinigen van kalkaanslag en andere rotzooi krijgen we een tip om dit met Cilit Bang te doen en warempel het werkt. De witte en gele aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ank volgt met een Cilit Bang ontvetter en dan kunnen we afplakken. Als daar over lees dan moet dat erg lastig zijn maar met ons beidjes gaat het perfect. We lijken wel een team!

We benne lekker bezig…
Het wordt de Blue Lining

Oke. Dan is het tijd om de Jotun doos te openen met de blauwe koperhoudende smurrie er in. Na het openen moet er eerst goed geroerd worden om alle bestanddelen lekker te husselen.Dat doen we even een tijdje en ondertussen worden de verfbakken, rollers en kwasten gepakt. En niet te vergeten de zeilen verspreidt want morsen mag niet. :).
Ank doet dan altijd het precisie werk en ik de grote vlakken en ook vandaag komt dat goed uit. Grote vlakken gaat weliswaar sneller maar Ank is ook bedreven met haar kleinere roller en

Smurf

kwast. Samen kunnen we de Silver Lining voor 75% een eerste laag geven. Overigens valt het mee hoe dat spul te smeren is, ondanks de samenstelling, onder andere met koper. Wat knapt dat weer op. Natuurlijk we zijn nog niet klaar maar het begint nu leuker te worden.
De rest bewaren we tot morgen want de tijd tikt door en het wordt alweer frisser. Tijd om te stoppen dus. Ondertussen zien onze gezichten redelijk blauw van de anti-fouling spetters maar dat poetsen we straks wel weer weg.
Nu eerst opruimen en zorgen dat er niks kan weg waaien en morgen weer verder