Van Osnabrück naar kuuroord Bad Essen

Zoals al vaker gebeurt starten we even voor 10 uur de motoren en verlaten we de haven van Hollage, een dorp dat deel uit maakt van Kreis Osnabrück. Onze diesel- eten-, drank- en watervoorraad is weer op peil en dus gaan we op weg naar Bad Essen. Aantal kilometers is ‘slechts’ 30 maar al met al hebben we daar 4 uur voor nodig.

Het MLK is rustig, zeer rustig. Zo rustig dat ook de omgeving eentonig wordt al kun je niet zeggen dat het niet mooi is. We komen zo’n 10 plezierboten tegen en 10 beroepsvaarders. Het Noordzeekanaal is drukker. Wel moesten we wachten op een duwboot die een bakje moest aankoppelen midden op het kanaal en daar de tijd voor nam. Bij KM 62 komt de jachthaven van Bad Essen in zicht met een invaart breedte van 6,30 m. Als er wat meer wind staat is dit een uitdaging, maar ook als er net een vrachtschip gepasseerd is. Als we morgen de haven verlaten is het ook even goed uitkijken want we liggen precies in een bocht en wij zien niks.

Na een biertje pakken we de wandelschoenen en lopen de 5 km naar het centrum. De Altstadt bevat vele vakwerkhuizen, een leuk plein en terrasjes waar wij er eentje met loungesets uitpikken. Na 2 Radberger biertjes gaan we verder deze metropool bekijken en schieten zo nu en dan een plaatje. Dan terug en Ank zorgt zoals altijd voor een lekkere maaltijd (aardappeltje, lof en een lamsschenkel). Na het eten nog even met de reisleidster van onze buurtjes (Annemieke en Wim) de plannen afgestemd voor morgen en daarna het logboek voor elkaar maken.
Morgen willen we naar ‘Wasserstrassenkreuz Minden’ een waterbrug over de rivier de Weser met een schachtsluis die je 3,20 m lat zakken of via de 2 andere sluizen die je twee keer 7,20 m laten vallen. Meer daarover lees je wellicht morgen of niet. 🙂