23-08-2015 Brugge

Camera op de buik en dom kijken!

Gentse Poort
Van poort naar poort nemen wij je mee door Brugge. En vooral op tijd oh en ah roepen. We doen wel wat verkeerd want onze Selfie-stick ligt nog in Hoorn. Maar misschien gaan we wel meer zien dan die selfie kickers.
Eerst even uitslapen en relaxed de pot koffie opmaken. Rond 5 uur kunnen we een buitje verwachten en dus willen we rond 4 uur weer op de boot zijn. Deze trip gaat per fiets, eerst langs de buitenkant naar de Kruispoort. Vanaf de Kruispoort staan een aantal windmolens langs het kanaal en daar bekijken we de eerste 2 van.
Mooie panden op het plein
Reisleidster Ank stuurt dan naar het centrum en toont ons via een omweg allerlei mooie taferelen.  De Engelse kerk bijv. en het Van Eickplein, die jongen van het Lam weet je nog wel. We kiezen expres de routes die even buiten het centrum liggen en komen oa. bij de Dammepoortsluis en de jachthaven aan de Coupure die zuidwestelijk van het centrum zit.
Uiteraard gaan we niet alle huisjes, kerken en andere bouwsels opnoemen maar het biermuseum en het chocolademuseum zijn open deze keer. Maar wellicht morgen eens even nader bekijken. Brugge zit bomvol chocoladekunstenaars. Brugge heeft ook een openluchtzwembad, net even buiten het centrum waar leuk gebruik van wordt gemaakt.
Stadszwembad Brugge
Bij allemaal ziet het er tof uit maar Ank blijft sterk! Op het Simon Stevinplein met veel terrasjes kunnen we ook even euro’s tanken en dan gaan we lunchen op de Predikheerenstraat. We krijgen net het bord geserveerd en de bui barst los. Oppakken dat spul en hoppa naar binnen.
Als de bui weer over is staan de trapezels al klaar om ons naar de Flandria haven te brengen. Hobbelend en stuiterend denderen we over de Vlaamse kasseien. Daar ben ik niet zo weg van met die kleine wieltjes maar het is normaal hier.
De zon schijnt weer en dus kunnen we de Cobb weer aansteken of voel ik alweer een volgend drupje?

Keuze jachthaven

Brugge heeft 2 jachthavens. Wij liggen in Yacht Club Flandria (mede omdat we hier voor half geld liggen) en je hebt de JH Coupure. Deze laatste ligt meer in de stad aan de rand van het centrum. In beide haven kun je prima je boot kwijt maar als we het voor het kiezen hebben dan kiezen we voor Flandria. Nadat het terras gesloten is, is het stil, muisstil. Je hoort het water en de wind en het gekakel van de eenden, enz. Een prima plek om uit te slapen. En dat beetje goud lever je in als je voor de Coupure kiest. Maar het blijft natuurlijk heel persoonlijk.

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!