Verf knoeien

Verf knoeien & schilderzooi

Ben je lekker bezig, even de achterkant bijwerken zodat ook de davits weer droge voeten hebben. Ben net lekker geconcentreerd bezig vindt het verfbakje het noodzakelijk om de verf over het zwemplateau en nog erger de kabelaring te gooien. Meteen de kwastverdunner erop aangevuld met ontvetter, maar het leed is al geschiedt. Dat zwemplateau is van teak dus dat schuren we dan maar weer. De kabelaring  vind ik wat zorgwekkender. Van onze buurman in de jachthaven kreeg ik de tip om er olijfolie op te gooien. Als dat niet werkt dan maar in een tint schilderen die er een beetje bij past. Dan roest het ook niet meer. Eenmaal dat verfbakje even geparkeerd komt er een windvlaag die het bakje over de Permateek-dek gooit. Oh wat ben ik blij 🙁 Het is niet mijn dag en dus ruim ik die rotzooi op voor zover als het maar gaat en keer ik huiswaarts, dit soort dagen wil je niks doen! Mocht iemand een goede tip hebben hoe je blauwe 2-componentenverf van een kabelaring krijgt dan graag want dit is echt geen gezicht.

Hoornse arenden

Kijk je zomaar naar buiten en zie twee arenden, ik denk, zee arend-turbo boven ons vliegen. Het merk ,type en bouwjaar kan wat afwijken maar gezien hebben we ze.  Op het Duitse Mittellandkanal zie je deze drones veelvuldig omdat je verschillende natuurgebieden passeert, maar nu ook  hier gespot.  Nu wonen we hier slecht een jaar of twintig maar deze drones hebben we hier nog niet gespot.

Eind aan mast project in zicht

Deze komende week krijgen we de rvs-plaat waarop we de nieuwe mastvoet gaan plaatsen. Op die manier kan ik mijn bestaande gaten gebruiken om de grotere mastvoet te verankeren. Als dat allemaal klopt dan kan de mast deze week op zijn plek en dan worden afgemonteerd. Zou dat project echt tot een einde komen? Ondertussen mag er alvast getest worden als daar een moment voor is.

Joosten watersport

Ik wil toch wat polijstwerk doen en zoek daarvoor de geschikte materialen. Ook Joosten Watersport helpt mee zoeken. Het gereedschap moet wel knap zijn en de verbruiksartikelen moet vrij verkoopbaar aangeboden worden tegen een schappelijke prijs. Liever wat meer voor een goede machine en reguliere producten kunnen kopen als dat je vastzit aan een bepaald merk.  Rupes (excentrisch) en 3M lijken me wel wat maar zijn best prijzig. Riwax lijkt leuk maar is niet excentrisch, 3M ook niet trouwens maar is wel een knap merk in de schilderswereld. Heb je een mening hierover? Laat het weten!

Recreatiehaven Broekhorn

Ank en ik zijn de komende week havenmeester en daarnaast kunnen we klussen. Kunnen we de binnenboel aanpakken, de davits terugplaatsen en de mast plaatsen/aansluiten. Kan grappige beelden opleveren. Maar zo nu en dan zijn we even weg, Joosten krijgt onze turbo-trapijzers binnen en we willen nog een paar andere dingen regelen met hun. Dus we zijn er niet altijd maar wel veel.

Contact - CommunicatieInschrijven op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringen met Silver, Mr. & Mrs. Volvo, juffrouw Truus Sanitaria en vriendin Marie Kriete dan laat je alle nieuwtjes toch snel bij je bezorgen?

Geef alleen je e-mail-adres op en je ontvangt altijd een bericht met link als er weer wat leuks verschijnt!

Wil je niets meer ontvangen, wat wij niet kunnen geloven, dan is 1 x klikken in het e-mail bericht al voldoende. Natuurlijk ga je dat niet doen 🙂 !

Schrijf je dus nu in en geef ons je e-mailadres.

Uiteraard is je privacy volledig beschermt.

Recreatiehaven Broekhorn

Welkom bij Recreatiehaven Broekhorn in Heerhugowaard gelegen aan het kanaal Alkmaar (Omval)-Kolhorn. Deze jachthaven is van alle moderne gemakken voorzien. Zij beschikken over 84 ligplaatsen en 4 plaatsen voor campers.Vanaf 1 april zijn we weer geopend om jullie hartelijk te ontvangen. Let wel de havenmeester kun je natuurlijk altijd bellen en die havenmeester is er ’s morgens een paar uur en ’s middags. Zijn er zaken die opgelost mogen worden dan bel je gewoon even.

Kijk op hun website/blog voor een eerste indruk

Recreatiehaven Broekhorn
Michael Wings

Stichting Michael Wings

Op de beurs Boot Holland maakten we kennis met de stichting. Zij zamelen geld in om in elk ziekenhuis en zorgcentra op de kinderafdeling internet aan bed te brengen. Dat lijkt zo logisch maar als je kind in een ziekenhuis moet verblijven is hij/zij veelal alle contacten met de buitenwereld kwijt. Dus niet even kletsen met familie, vrienden, klasgenoten enzovoort.

Ondertussen kun je met je sloep mee toeren tijdens de elfstedentocht die door de stichting georganiseerd wordt. Meer informatie tref je aan door op deze link te klikken.