20-6 Senzig – Langer See

Hekanker uit in de Langer See
Zwemmen in 22 graden helder water
Van Senzig naar Philadelphia en Fontane. Voor het weer kun je beter in je bed blijven maar we wilden hier nog even wat klusjes doen en Ank heeft even lekker uitgeslapen. En zij vindt dat dat zo hoort. Ik kan wel wat meer variaties verzinnen maar laat maar. We gaan alles plat gooien en dat houdt ook in dat we binnen gaan sturen, behalve in de sluizen, dan sta ik graag boven.

Ook hier gaat ’s nachts het licht uit.

Dus onze winterkleding hangt en staat klaar. Zo rond 12 uur zijn we op e Langer See en vanwege de huidige wind kiezen we voor de zelfde plek als waar we vorig jaar ook gelegen hebben. Bij de 2e poging liggen we vast. De wind komt nu uit bijna alle richtingen dus gooien we ook een hekanker uit. Kijk dat lost het eea op.  Het was al stil op het water maar nu zie je 1 x per uur een bootje langs varen en neemt het natuurgeweld toe. Zowel de wind als de dieren nemen bezit van de See. Heerlijk!

21-6 Langer See  -Bad Saarow

 

Zo kan een sluis er ook uit zien (Kummersdorferschleuse)
Half 8 buiten de kooi, het weer lijkt veel op het vorige. De bewolking zit potdicht maar de temperatuur lijkt iets gestegen. Als we voor anker liggen slaap ik meestal licht, elk geluidje hoor ik en dar tussendoor slaap ik. Niks mis mee maar het is toch anders slapen dan thuis. Niks mis mee. Vanochtend wat controles gedaan en het hekanker geborgen. Dan al begonnen met het vaarklaar maken van de Sturdy. En niet te vergeten de noodzakelijke koffie. Vlak na vertrek hebben we sluis Kummersdorf met gladde wanden. Als je eenmaal hier bent maakt het verval niks meer uit.

Storkower Kanaal – Deze zitten er al een tijdje

Dan volgt en ondiep stuk over het Sauwinkel en het Storkower Kanal. Even opletten dus.  Daarna volgt sluis Storkow. Een zelfbedieningssluis en meteen een brug erna. Smal maar alles gaat goed omdat het rustig is. Het is er echt smal en dus altijd uitkijken. Dan Wendisch Rietz, ook zelfbediening, 2 kleine motorbootjes voor ons die wat lopen te klooien, zelf niet bij de paal liggen om eea in werking te zetten en ons niet de ruimte te geven. Zo hier en daar wordt de sluismuur geramd door die twee.

JH Bad Saarow- Fontanepark

Maar het komt weer goed. De Scharmutzelsee op waar vandaag een zeilregatta gehouden wordt en dan wordt je geacht de bakboordzijde van het meer aan te houden. Onderwijl de mast weer omhoog en de ruitenwisser gerepareerd die nog maar een klein deel van het venster deed. Uiteindelijk meren we aan tussen 3 Linssen schepen, een 380 Dutch Sturdy, de Ananda, die te koop staat, de 29,9 Allegria en wij dus. Prettig gezelschap dus. We doen de noodzakelijke boodschappen maar het weer lokt niet erg uit om hier langer te blijven. Morgen even zien waar we naar toe gaan. Want in deze hoek blijft het tot woensdag nog even aan de frissen en natte kant.