Voorbereidingen voor het vaarseizoen 2015

Ik weet natuurlijk niet hoever jullie zijn met de plannen voor dit jaar maar onze plannen krijgen steeds vastere vormen. We zitten wat dat betreft vol goede voornemens voor 2015.
Op dit moment zijn we thuis nog bezig met wat bankjes en vlaggenstokken die weer eens een lakbeurt nodig hebben. Dat is bijna klaar en dan willen we het dek nog even aanpakken met de kwast of roller. Ank natuurlijk de precieze en strakke delen en ik ben er voor de grote vlakken. Maar dan moet het toch even warmer worden. Verder moeten we de davits nog even monteren als er op die plek weer blauwe smurrie op gesmeerd kan worden. Voor al het schilderwerk gebruiken wij De IJssel 2-componenten lak. Bevalt ons goed.

Het eerste goede voornemen

Hier ergens komen we uit

Onze eerste trip gaat vaste vormen aannemen. Vanuit onze gloednieuwe thuishaven in Heerhugowaard die door onze vereniging WSV Langedijk beheert wordt, krijgen we eerst onze 2 (van de 3) kleinkinderen aan boord. Die varen een stukje mee en mogen zich onderweg verder bekwamen in het roeien met onze bijboot. Dat gaat elk jaar wat beter dus die kopen straks wel een Linssen. 
Dan hebben we wat wensen onderweg. We willen toeristisch varen en dus zullen we bij Den Bosch wel de Willemsroute oppakken naar België en Limburg. 

Linssen, Maasbracht

In mei heeft Linssen een bootshow en daar willen we Yvonne Linssen een handje geven. Of niet, we zien wel. We hebben in ieder geval een nieuwe reisgids aangeschaft voor onze meest zuidelijke provincie. 
Luik staat op de rol, een plek waarvan ik altijd dacht dat het lelijk was totdat ik via Vader Knipmes en de bemanning er anders over begon te denken. Wellicht moet ik mijn mening dus herzien. 
En verder dobberen we naar Arcen en Roermond maar ook naar de plassen tegenover Maasbracht om daar eens te kijken. Na een paar weken gaan we weer naar huis via de kleinere stromen die ons bij de Biesbosch brengen. 
Vanaf hier is het ook voor ons nog een verrassing.

Ons 2e voornemen

En een beetje cultuur kan nooit kwaad

Een tweede tocht gaat naar de oorlogsvelden van West Vlaanderen. In 2014 was dat 100 jaar geleden en dus werd er in allerlei vormen aandacht aan geschonken. Via de Vlaamse VVV hebben we inmiddels enige informatie ontvangen die we nu aan het uitpluizen zijn. Het grove idee is heen via Gent en Brugge, langs de kust afzakken om dat oude wereldoorlog 1 gebied te naderen. En vandaar zien we wel weer.
De terugreis willen we als het even kan via Brussel doen zodat de scheepshelling bij Ronqi…wattes en nog wat ook bekeken kan worden. Meer info volgt misschien nog wel. 

Wij hebben nog een 3e goed voornemen

Met de LOG het land door

Dan hebben we nog een derde tochtje in petto. Na een aantal jaren lidmaatschap van de Linssen Owners Group hebben we nu echt ingeschreven op de najaarstocht. Dat begint in Brabant, wat voor ons al een tochtje is, en vanuit dat Brabantse land trekken we noordwaarts de Gelderse IJssel op. Uiteindelijk komt de groep in Muiden aan maar wellicht maken wij nog even een uitstapje naar vriend Paul in Harlingen die in de Noorderhaven en Café-Restaurant

Paul in De Pijpenla

“De Pijpenla” heeft met zo nu en dan Life-entertainment. Bovendien is Harlingen, waar ook een stel voorouders van mij vandaan komen, een leuke plek om zomers te bezoeken. Bovendien maken we dan ook weer even kennis met de Waddenzee, een van onze favoriete vaargebieden waar we straks ook nog even een workshop gaan doen om de oude kennis te verversen. Veiligheid voor alles nietwaar en we hebben nog een ideetje om door te gaan naar de Duitse Wadden maar dat zien we dan wel weer.

Motorboot

Ondertussen wordt onze reis door Duitsland over de Elbe en naar Polen in verschillende delen van het Maandblad Motorboot gepubliceerd. Laat ons weten wat je er van vindt.

Tips?

Wij weten nooit genoeg, dus als je wat denkt te weten dat ons van pas kan komen…Laat weten! En voor de rest.. geniet met volle teugen van alles wat de watersport voor jou mag bieden. Wellicht ontmoeten we elkaar; hier, onderweg of waar dan ook. Varen doen wij samen!!!