Voorgenomen route door Belgie

We weten nu welke plaatsen we willen gaan bezoeken en dus waarschijnlijk één of meer nachtjes op die plek zullen doorbrengen.Mocht je het in je hoofd halen om ons te vereren met een bezoekje dan vinden we dat erg leuk maar verifieer even vooraf of wij wel op die bepaalde dag op die plek aanwezig zijn.

De plannen zijn om de 15e uit Zaandam te vertrekken om vervolgens dwars door Amsterdam richting Antwerpen te varen. Dat zal zo’n 4 dagen in beslag nemen en in Antwerpen blijven de dan een dag of 2. Vandaar gaan we over de getijden rivier de Schelde naar Dendermonde en een dag later zijn we dan in Gent.
In Gent willen we een dag of 2 á 3 blijven om dan weer verder de Schelde op te stomen naar Oudenaarde en Doornik. Hoelang we hier blijven weten we nog niet en misschien bedenken we ons nog wel.
Vanuit Doornik gaat het naar Stréphy Thieu en Ronquieres. Bij Strépy Thieu is een scheepslift die ons circa 70 meter op tilt waarna we weer verder kunnen. Vlak erbij liggen 4 oude en kleinere liften die we ook gaan bekijken. Na Strépy Thieu gaat het naar het Hellend Vlak van Ronquieres. Gewoon een groot zwembad waar je invaart en boven of beneden weer uit vaart. Ook hier is het hoogte verschil enorm.
Als dat dan gedaan hebben gaan we richting Charleroi waar we niet mogen aanleggen en dus varen we die roestige bende snel voorbij richting Namen waar we op de Maas terecht komen.
Ook in Namen blijven 2 of 3 dagen om dan naar Hoei te varen. Vanuit Hoei naar Luik en verlaten we Wallonië op weg naar de vlaaien van Maastricht.
Dan zit het er al weer bijna op. Vanuit Maastricht zakken we de Maas af en via de Biesbosch en Rotterdam zetten we dan weer koers naar Zaandam.
Bij elkaar ruim 900 km met 54 sluizen. We hebben nog geen idee wanneer we weer terug zijn maar dat is ook niet van belang.
De route is trouwens ook met Google Earth te bekijken. Als je dat wilt dan ga je naar onze site en download bij de buitenlandse reizen het KML-bestand dat je dan in Earth kunt openen.