WaddenZeegat uit

Logo Turbo WifiIk ga met havenvriendje Jaap een mooie deal sluiten in en op Texel. Daar zit iemand die er echt verstand van heeft en je niks aansmeert! Wil je meer weten kijk eens op www.Wifiaanboord.nl. Een Mini reisje naar Texel, daar zit Twilight Engineering en die heeft kaas gegeten van Wi-Fi aan boord. Ooit had ik het goedkoopste USB setje. Dan ben je inclusief router nog geen € 200,= kwijt. Heeft zo’n 4 jaar prima gewerkt tot de router het begaf. Nu dus een nieuwe set die kan wedijveren met de top. Samen met Jaap, die zit me toch al na te apen, reizen we dan naar Den Helder en trekken het zeegat uit. Ubiquiti Wi-Fi radio
We steken de Waddenzee over onder toeziend oog van de Brandaris. Het adres is zo gevonden en we worden hartelijk ontvangen door Johan. En begint de uitleg waarom deze set van elektronica. Jaap dacht aan een half uurtje maar dat liep enigszins uit de hand. Maar na een uurtje of wat begint de thuisreis, met een doos vol handel die straks gemonteerd mag worden. De eerste buit is binnen! Oh ja uit eigen ervaring weet ik dat Johan Habing van Twilight Engineering een prima service levert. En dat mag ook wel eens gezegd worden!

Koningsdag

Jawel dat komt alras dichterbij. Dan komt de reservebemanning van Silver bij ons een paar nachtjes aan boord en wordt er keihard gewerkt aan de zogenaamde skills! Allereerst de vaardigheden en wetenschap over de veiligheid aan boord, dan het huishoudelijk reglement en kort geleden een workshop lijnen werpen om een paal / bolder. Als het weer mee zit gaan ze op voor de skill roeien met een vervolg roeien in de richting die ik wil. Nu maar hopen op wat mooi weer en weinig wind.

Plaatjes kijken?

Op onze site is Silver keihard aan het werk om alle plaatjes te voorzien van commentaar en locatie van het genomen plaatje. Voorbeelden hiervan kun je zien bij de foto’s van onze reis naar Duitsland in 2014. Het is monnikenwerk en dus mag Silver dat doen. Die ligt toch de hele winter te niksen.

BPR moet je aan boord hebben

Het digitale BPR (het Binnenvaart Politie Reglement) 2016 is beschikbaar in plaats van papieren versie. Zoek op BPR 2016. Als je toch een PC, tablet of iets dergelijks aan boord hebt dan is dit bestand voldoende om  aan je verplichtingen te voldoen. Onze gezaghebbers eisen tenslotte dat je het laatste BPR versie in de vorm van de ANWB almanak altijd aan boord hebt, maar dat is ten einde. Ondanks dat dit een rare regel is, als automobilist heb je ook het verkeersreglement niet in je auto liggen, vinden deze knapen het wel van belang.

Klussen

Mast

Onze RVS mast wordt door een tekort aan handjes pas in het najaar geleverd. Voor ons niet erg. Heb ik even mooi de tijd om te bekijken welke antennes ik nodig heb; ik denk dan aan TV, Radio, AIS (nu nog niet aangeschaft maar wie weet), marifoon en wie weet wat nog meer zoals GPS met NMEA 2000 en de nieuwe Wi-Fi antenne.

Uiteraard moet er ook een RVS top- en navigatielicht bij en wellicht nog een schijnwerper en deklicht. Weet jij er iets meer van? Graag advies want ik tast in het duister en heb er geen verstand van.

DouchepompDouchepomp

De pomp is goed. Al snap ik er geen hout van. Zonder dat ik of iemand anders er aan geweest is staat dat ding te blazen in plaats van te zuigen. Maar ik heb dat ding uit elkaar en ik denk weer goed in elkaar en die moet even op zijn plek met dien verstande dat ik de slangen andersom ga monteren. En dat werkt. Minder fraai qua montage maar dat zit uit het zicht en het functioneert.

Bilge reinigingMachinekamer

Na de douchepomp weigerde de kachel ook dienst. Ook deze (los contact) gerepareerd en de ruimte schoongemaakt. Luiken gaan dicht en hopelijk pas in het najaar weer open voor onderhoud. Natuurlijk kijken we ter controle zo nu en dan naar de bekende zaken.

Davits verwijderen

Volgende klus is het verwijderen van de lelijke davits, als die weg zijn knapt Silver zienderogen op en kunnen we beginnen met het binnenwerk te lakken. Althans de delen die dat kunnen gebruiken. Beetje schuren, beetje blanke lak en het ziet er hopelijk weer een stuk beter uit.

Veiligheid aan boord

Via de site Vrouw aan boord kun je een artikel bekijken over veiligheid. Misschien handig als je het verschil niet weet tussen een zwemvest en een reddingsvest.

Wat voor jou?

Via het blad mer Passie voor de Motorboot zag ik deze advertentie. Als je er toch bent en er wat van af weet is het misschien wel iets voor jou! Je moet ook een verhaaltje kunnen schrijven en Nederland op de hoogte houden.

Jakhals gezien

Al weer een vreemdeling over de grens gekomen zonder paspoort. Maar hij loopt in de kijkert.

Vissen is ook al niet meer wat het geweest is.

Heb je net je hengeltje uit gegooid, je oogjes dicht gedaan en dan krijg je beet. Je bent meteen weer volop actief aan de gang en wie weet wat er aan je haakje zit. Bij Nauticlink weten ze dat wel.

Aankomst Solitaire in Amsterdamse haven – Noordersluis

Gewoon even kijken, het is een aardige grote en het past ook nog.

Linge doortrekken naar ARK

Hier is weer een goed initiatief voor de pleziervaarders. Als dit gaat gebeuren hebben we er een leuke route bij. Met dank aan Motorboot.

Boeien Westerschelde

De boeien op de Westerschelde schijnen te worden herzien en hier en daar verplaatst te worden. Sommige krijgen ook een andere naam. Mocht je plannen hebben in die richting dan is het wellicht een idee om even te kijken op Inshore Yachtweb in België.