2015-08-05 Leuven

Fraai bewerkte toren
Op tijd de studenten in Leuven wakker maken in de stad. Want beste mensen Leuven is Dé universiteitsstad! Lier koos voor het snelle geld i.p.v. een universiteit, Leuven deed dit beter. Een derde van de Leuvenaren is student, studentenkotten kun je overal huren, het voormalige Begijnhof (moet je even zien) zijn studentenkamers… let wel 120 huizen! Maakt niet uit welke richting je wilt, Leuven heeft het en waarschijnlijk goedkoper als in Nederland.
En dus loop je door Leuven en is er leven. Natuurlijk ook dankzij het mooie zonnige weer maar er is behalve de student ook de bemanning van de Silver Lining in het dorp.
Een dorp met vele gezichten, het grootste raadhuis op de bekende Markt, de langste toog op de Oude Markt, de aparte wijk met begijnen en brouwerijen als InBev Stella Artois en Domus. Rondleidingen kun je er doen alleen niet vandaag en dus hebben zij pech.
Mooie gebouwen in overvloed, een gigantische universiteitsbibliotheek en veel winkels. Bij Domus pakken we ons eerste biertje bij de lunch (Curryworst = frikandellen met patat). En later bij de Fiere Margriet een Broeder Jacob. Beide zijn echte bierkroegen. Bij Domus wordt er direct uit de achter gelegen brouwerij getapt en bij Margriet kun je kiezen uit 500 pintjes en 50 shades of tea! Ook als je geen liefhebber bent van bier een leuk moment om beide knijpjes te bezoeken.
Bij de plaatselijke VVV is veel info te krijgen, ook verschillende wandel- en fietsroutes. Een van die wandelingen hebben we nu gemaakt, 4 km, en brengt je langs veel universiteiten die veelal in oude gebouwen gehuisvest zijn. In Leuven kruis je meerdere malen de Dijle, als riviertje, als beekje maar altijd aanwezig. Leuk!
Maar we gaan terug naar de boot, pakken de boodschaptassen en lopen 200 meter naar de Lidl. Nou ja…200 m blijkt eerder 600 m te zijn terwijl er een AH om de hoek zit maar die verkoopt geen whisky.
Morgen vroeg op pad om 2 getijdensluizen te temmen om ’s avonds rustig te liggen.
Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site
www.msSilver-Lining.nl

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!