Wal-seizoen is ook gestart…

Naast het vaarseizoen hebben we ook een wal-seizoen. Gelukkig maar een week, maar wel een redelijk zware week 🙂

Zoals jullie gisteren al gelezen hebben ligt de boot bij Klaas Mulder voor de wal. Afspraak was dat de boot tussen 10 en 11 uur er uit zou gaan maar dat werd na de lunch. Zonder er specifiek naar te vragen komen die lui dan niet met een mededeling dat er wat tussen komt. Feit is dat wij tussen half 11 en 13:00 uur niks hebben kunnen doen….een beetje jammer.
Maar dan gaat het gebeuren, de Silver Lining wordt omgetrokken, in de singels gelegd en gaat omhoog. Best spannend maar ook wel weer leuk om te zien hoe dat dan gaat en omdat je er bij bent doen ze meestal ook wat hun best. Eenmaal boven de wal nog even afspuiten met de hoge drukspuit en dan kunnen we aan de slag.

Het valt niet eens tegen. Na drie jaar varen zijn er weliswaar plekken maar niet verontrustend. Kennelijk hebben ze in Heusden wat spaarzaam gedaan met de grondverf want die plekken vallen als eerste op. Daar is de fouling + lak gewoon weg. Die jongens van De Ruiter doen erg zuinig met hun verf en dat merken we elk jaar. Prutsers zijn het.
Maar oké…eerst maar even schuren en de werkzaamheden met Gerard den Ouden van Yaughtservices doornemen. Ziet er allemaal normaal uit, het kunststof schroef van de boegschroef heeft echt te lijden gehad dus die wordt vervangen. Daarnaast willen we toch ook wat zekerheid voor de boilerslangen die dicht langs de elektra lopen. Of vervangen of inkapselen.

De plekken die voorheen onvoldoende zijn behandeld worden nu met Primocon ingesmeerd zodat roest geen kans krijgt. Tja dat had De Ruiter dus zullen doen. Maar goed toch weer € 70,- kwijt aan iets dat niet nodig zou zijn.
Morgen gaan we weer verder. Mulder probeert steeds maar weer te verkopen en wij trappen steeds op de rem. Morgen 2 anodes vervangen en de Primocon afmaken. En als het een beetje mee zit de eerste laag anti-fouling er op aan brengen.

Dan hebben we nog 1 raadsel die we bij Meneer Linssen gaan droppen. In de kiel zit halverwege een rond gat en een pijp en we hebben geen idee waar dat voor dient? Maar dat weten die Limburgers vast wel 🙂
We houden jullie op de hoogte!!!