Wat nu weer?

Hm, valt eigenlijk best wel mee. Druk aan het klussen, zowel op de Linssen Sturdy Silver Lining als thuis enige schilderwerken. Dus de dagen zijn best gevuld. Ondertussen een nieuwe folder voor de Recreatiehaven Broekhorn in elkaar knutselen en het verhaal van onze laatste trip afronden. Maar het schiet wel lekker op. De brandstoftank en de jerrycans zijn weer schoon, alle vlaggen zijn weer gewassen, de eerste vergaderingen hebben weer plaatsgevonden en de opdrachten zijn verdeeld. Kabinet Silver is beëdigd en weer slagvaardig bezig! Binnenkort de antivries en motorolie eens vervangen en de watertanks winterklaar maken. En we zagen een klein plasje koelvloeistof liggen, blijkt dat de warmtewisselaar wat losgetrild is.

Dan gaan we ook maar eens nadenken over onze volgende trip. Weer Denemarken? Of nu met Zweden? Of toch Gdansk en een 2e poging wagen voor Warschau. Het zou allemaal kunnen en dus zitten we met een lastig luxe probleem. Veel plezier met dit blogje en geniet van onze video!

Via Duitsland naar Polen

Op Watersport-TV.nl staat aflevering 8 van onze trip naar Polen en de Oostzee.  De Oder kampt met te weinig water (0,75 cm) en dus kunnen vanuit deze hoek niet naar Polen. Via een omweg komen we vanuit Eisenhüttenstadt via Berlijn bij Hohensaaten waar we de Wasserstrasse nemen naar de West-Oder.

Door prachtige natuurgebieden en polders kom je dan uiteindelijk uit in Stettin en maken vast in het centrum van deze havenstad.

De IJssel producten

Deurtje lakken

Onlangs hebben we de toegangsdeur onderhanden genomen. Ondanks dat de deur minder bloot staat aan natuurlijk geweld werd het tijd. En dus was het in de tuin schuren geblazen. Alle lak er af en dan maar geheel op nieuw in De IJssel Variopox epoxy en een aantal lagen Double Coat met dubbel UV er op. Als verrassing kleurt het deurtje wat donkerder/warmer door de epoxy. De deur is weer geplaatst en is weer een heel ander gezicht.

Polycarbonaat

Polycarbonaat

Het plexiglas dat op de buitenstuurstand de waterkaarten op zijn plekje houdt is bijna ondoorzichtig geworden. En dus mocht dat ook vernieuwd worden. Maar nu kiezen we voor meer UV-bestendigheid, krasvast en makkelijker te bewerken. Je kan dat zagen met je decoupeerzaag en eventueel de scherpe randjes eraf schuren. Gaatjes boren voor de schroeven is al even gemakkelijk.

Nieuwe vaarwegen in NH

Nieuwe vaarwegen

Noord Holland gaat enige knelpunten verbeteren voor de watersporters. Ook rondom de Recreatiehaven Broekhorn worden er verbeteringen aangebracht. Wist je trouwens dat we in de Kop van Noord Holland een regeling hebben getroffen met andere jachthavens en camperplaatsen? Betekent dat je de tweede nacht/volgende aangesloten haven met korting kunt overnachten. Meer hierover op de site van de Recreatiehaven.

Nieuws

Hoornse Notwin

Toch maar weer goed dat de bemanningen paraat zijn al is er niemand gespot.

Bootmagazine

Ook in België is een maandblad voor de watersport met dit keer artikelen over Polen en bier. Dit gebied wilde Silver bezoeken maar dan mag eerst de kraan open voor iets meer water.

Elbe-Seiten-Kanal (ESK) thv Wittingen

Zijn we daar net weg en varen er twee bootjes tegen elkaar, een kwestie van even wassen en watergolven!