Sluizen

Watersport voor echte mannen!

We zijn dicht bij de staart van onze reisavonturen met onze Linssen Sturdy Silver Lining. We zijn nog niet in de thuishaven maar krijgen nog wel een bak water over ons heen en soms is het een uurtje droog. Zowel op het Dortmund-Ems-Kanal (DEK), der Rhein en op de Geldersche IJssel is de herfst ingetreden en krijgen we te maken met (te) veel wind. Kennelijk heeft Silver een verkeerde opmerking geplaatst tegen een verkeerde grootheid. Maar eerlijk is eerlijk, Qua Totaal Watersport heeft de Rijn gewonnen met bft 7 met bijbehorend buiswater recht op de kop en dat was zeker niet aangenaam maar keiharde topsport. Maar zeker mooi om te zien hoe Silver steeds die waterkrachten weet te overwinnen en al dat vocht weer terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Eenmaal over de grens en op het Pannerdens Kanaal konden we weer even bijkomen.

Weliswaar nog veel wind maar geen golven die over het dek spoelen. Dat geheel is uiteraard al in een eerder blog verschenen maar we hebben nu ook van Watersport-tv de videobeelden gekregen. Dus snel even klikkerdieklak naar de website van Watersport-TV. 

Behalve van Silver zijn er diverse watersport onderwerpen die je interesse kunnen hebben. Voor elk wat wils is er wel een onderwerp te vinden. Mocht je een deel gemist hebben dan is er geen video over boord. Ga gewoon naar Watersport-tv en bezoek daar de “one and only” pagina van Silver the Sturdy!

Uiteraard tref je de beelden, verhalen en fotografie ook aan op de website van Silver.

Stroom mee op de IJssel
Grevelingen, meeuw fauna brouwershaven visdief

Linssen Yachts & Linssen Owners Group

Silver komt uit Maasbracht, opgericht bij Linssen Yachts in 1991. Deze jachtwerf heeft een rijke historie in het bouwen van stuurwielen, vletten en tegenwoordig luxe jachten waarvan de Grand Sturdy 590 een nieuwe telg is. Deze is nu op de Boot Düsseldorf te bekijken als ik alles goed begrepen heb. Ook is hier de mogelijkheid om de eigenaren verenigingen te bekijken.

Daarnaast heb je de Linssen eigenaren vereniging. In Nederland en België de Linssen Owners Group (LOG) genaamd. Op deze site tref je informatie aan van de eigenaren en als je lid wordt krijg je nog meer leuke zaken. Aanmelden kan op de site.

Driel stuw sluis

Sluisje buiten gebruik

Velen van ons kennen de stuwen Driel en Amerongen wel. Dat zijn die dingen die zo uit de Star Wars films zijn gevallen en trachten de waterstand op de Nederrijn in een bevaarbare status te houden. De stuw bij Amerongen gaat 10 weken op watersportvakantie. Bijgaand artikel geeft wat extra informatie.

Lekker windje

Om je een idee te geven wat Silver doorstaan heeft op de Rijn heeft een collega schipper er wat beelden bij gemaakt. Nou weet ik niet of Silver dat wel zo leuk gevonden zou hebben.

Maar geniet van de bijdrage die eerlijk geleast is en bekijk wat Watersport ook kan zijn. Lekker weertje met ruim zicht rondom!