We kunnen weer maffen!

Nieuw matrasje

Pico bello werk van Jaarsma en Silvius!

Op de Boot Holland beurs in Leeuwarden hebben we geprofiteerd van de beursaanbieding. Een lattenbodem gratis en het tweede matras met korting. Afgelopen vrijdag heeft Jaarsma en Silvius onze nieuwe lattenbodems en matrassen geleverd. Eindelijk na 23 jaar trouwe dienst kan ons 10 cm dikke schuimrubber matrasje met pensioen. Een beetje jezelf verwennen mag best op zijn tijd. Misschien komen we helemaal niet meer uit bed als het goed bevalt.

Deze kan er weer tegen!

Onze mast was een beetje verwaarloosd door ons. Drie jaar niet naar omgekeken en dat is echt te lang. Behalve vuil zat er ook mos op en was de laag vernis hier en daar verdwenen. Dus schuren en opnieuw in de Rambo hoogglans vernis. Dat is nu klaar en de mast staat weer overeind.
Donderdag weer naar de boot. Dan moeten de antennekabels gerepareerd worden en kan de Wifi antenne weer geplaatst worden. Nu maar hopen dat de marifoon, radio & TV en Wifi het straks weer doen.
En om de week compleet te maken gaan we vrijdag ook naar de boot om hem vaarklaar te maken voor zondag. Betekent vooral veel rommel opruimen, de motor uit zijn winterslaap halen, trossen klaar maken en hier en daar (= overal) een bak water over het dek en een beetje boenen. Zondag de boot naar Klaas Mulder varen zodat we volgende week de antifouling er op kunnen smeren. Genoeg te doen dus.