Weersverwachting 2018!

Als het goed is komt de lente. Dinsdag de eerste kennismaking met de lente waar nieuw leven volop kansen krijgt en dan op naar een lange stabiele zomer met minima van 23 tot max 29 graden elke dag met ’s nachts een buitje voor de planten en natuurlijk voor ons vaarwater. Weinig wind en mocht die er zijn dan heb je die mee. Zo nu en dan een uitschieter naar 35 graden maar dan zit je onder je parasol aan een drankje. Onweer vindt plaats buiten jouw gebied. Dit weerbeeld duurt tot eind november waarna de lente opnieuw zijn intrede doet. Nog even na checken wanneer dit echt staat te gebeuren.

Donkere wolken?

Het heeft er schijn van dat we niet begin mei kunnen vertrekken door de gemeente Hoorn. Tja, wie denkt daar nou aan. Die gemeenteraad (gelukkig kunnen we weer kiezen) heeft het bouwbesluit voor ons nieuwe flatje nog steeds niet goedgekeurd. Die ambtenaren hebben het zeer zwaar, de meeste energie verspillen zo langzaam mogelijk 1 oog open te doen, waarna het doek weer valt. En wij weten nog niet waar het nou echt om gaat. Je kan er maar blij mee zijn met zulke opvreters. Oh, de hele goeie klerken niet te na gesproken natuurlijk! Maar er blijven er helaas teveel over. Mocht het zo zijn dan passen we onze plannen aan en zoals jullie al weten zijn we daar grootmeesters in geworden. Varen doen we zeker, waarheen en hoe ver is de vraag!

Even naar Sturdy Silver gluren!

Lekker onderuitzakken, filmpie kijken en genieten! Dat gaat goed als je dat doet op Watersport-tv waar net een compilatie staat van Silver op zijn reis naar Duitsland, Polen en Denemarken.

Ben je net lekker aan het werk en dan komt dit op je paadje

Klussen!

Marifoon installatie

Klusjes: Thermostaathuis klaar, brandstoftank in witte Hammerite, oude/overbodige bedrading van de Hagenuk marifoon en oude Vertus dieptemeter verwijdert. Komende week, plankje maken voor de nieuwe marifoon, het Volvo panel en de batterijmeter in de binnen-stuurstand en als de temperatuur het toelaat Danboline smeren, voor de nieuwe marifoon bedrading trekken, merken en wegwerken, tent opbouwen en ledlampjes in de navigatieverlichting plaatsen enzovoort. Klusjes genoeg, handjes te weinig…

Te koop!

Airmar 800 NMEA 0183 Triducer + Vetus Combi4 display

Hagenuk Use 300 blackbox marifoon

Overcompleet: Vetus combi4 dieptemeter (speed-log-depth-temp) met een Airmar 800 triducer NMEA 0183. In complete staat en met installatie en gebruiksaanwijzing. Bieden vanaf € 75,00

Hagenuk Use 300 marifoon blackbox en hoorn. Mogelijk een defect in de kabel blackbox <--> hoorn of in de hoorn zelf. Met gebruiksaanwijzing. TEAB.

Betalen á contant. Afhalen in Hoorn na afspraak. Graag alleen serieuze reacties via onze contactpagina.

Ijsje breken

Voor onze Duitslandgangers naar Berlijn wel erg handig om hier rekening mee te houden. Kom je dit ijsje tegen in de omgeving van Hannover – Seelze zorg dan dat je snel weg bent!