Silver ziet de zon opkomen in Nieuwpoort (B)

2015-10-06 Alweer thuis en klaar om…

IMG_32011We zijn nu 14 dagen thuis en dat is wennen en het gevoel is alweer  van ik wil varen. Dat gaan we in november wel doen als we naar Nico in de Zaanhaven gaan om Silver een nieuw jasje te geven. Hij heeft nu een wat aangepaste biminikapje en dat is klaar. Silver wil het achterdek nu fatsoenlijk overdekt hebben en dat zal geschieden. We moeten om daar naar te kunnen toe varen wel even de bedieningstijden van de bruggen raadplegen maar gaat zeker lukken. West Friesland gaat niet echt op slot voor de pleziervaarder al zou je het kunnen treffen.

Ziggo, altijd weer die…

Ondertussen zijn de problemen met Ziggo redelijk opgelost maar nog niet helemaal. Behalve mijn telefoon bleek thuis het internet niet in orde te zijn. Uiteraard weer een berichtje naar de klantenservice en een flut-bericht retour. En omdat ik er zin in had en Heerhugowaard op de route ligt een bezoek gebracht aan de Ziggo klantenbalie. Toch eens even flink aangeven hoe wij het ervaren hebben. Op naar huis met een nieuw modem maar dat lijkt een veel zwakker WiFi signaal af te geven. Dus toch thuis maar weer aan het klooien hoe je dat nu weer kunt oplossen. De bedrade verbinding lijkt nu weer te werken nu het draadloze gedeelte nog. Maar ondanks de lagere sterkte zal die ook wel gaan lukken.

Recreatiehaven Broekhorn

Haven - IMG_0385 havengebouw 300In Broekhorn lijkt er niets verandert. Bootjes komen en gaan en zo is ok het havenmeesterschap al indedeeld voor oktober. Straks maar eens kijken wanneer wij een bijdrage kunnen leveren. Niettemin wodt je in no-time weer betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Gek hoor! Net thuis en zo weer helemaal in de dagelijkse zaken.

Dan hebben we nog 2 bejaarde moedertjes. Tja, behalve bezoekjes ben je er nog niet. Dus dat heeft zeker etra tijd gekost om die 2 besjes weer even te zien en te voelen. En soms een traantje… Maar beide maken het gezien hun leeftijd (>90 jaar) en de omstandigheden redelijk goed.

Even wat geleerden bezoeken

En uiteraard zijn er de afspraken met Di Medici. In Italie was Di Medici een beruchte familie met allelei intriges en erger maar hier is dat gecivilariseerd denk ik. Al weetje nooit wat er onder de motorkap afspeelt. Afspraken gemaakt voor Ank voor de controle van haar pols in het WFG / AMC en uiteraard de mondhygieniste Karin en tandarts Reisenbach. Ook dat mag doorgaan.

Beste paard van stal

Boot - 3 DSC06497Ook Silver heeft aandacht nodig. Hij heeft zo zijn best gedaan! Door al het mooie en slechte weer bracht hij ons via zijn route naar de mooiste plekjes. Eenmaal in de thuishaven halen we de overtollige bagage dan ook van boord en maken al ruimte hem te kunnen verwennen. Uiteraard houden we rekening met een eventuele overnachting en nog een tripje. Maar voor de helft is Silver al klaar voor de winterslaap.

Thuis zijn we met drie andere dingen aan de gang. Er mag een verhaal komen over onze trip van 70 dagen, daarbij moet een selectie gemaakt worden uit 3000 foto’s en 1 Tb video gegevens. Dat klinkt al goed en dan vergeet ik nog de informatie die we tijdens de reis verzameld hebben. Dat kost even wat tijd, mede omdat het eindplaatje nog niet geheel helder is. Maar  ook daar gaan we onze weg in vinden. En de resultaten zullen gaan groeien.

Nieuwe website

En natuurlijk, omdat we toch niets te doen hebben maken we tussendoor nog even een andere website. Waarom? De vorige was ook wel aardig zul je zeggen. Nou ja en nee. Ik kon daar geen video’s  kwijt en ik vind het wat oubollig. Meer kon wel maar dan moest de portomonnee open. Bovendien wilde ik graag een website en een blog op 1 plek. Nu werkte het als een houtje touwtje. Eerst bij Google via Blogger het bericht in elkaar draaien, uploaden, dan verspreiden via Twitter en vervolgens via Facebook. En ondertussen werd de website met meer informatie overgeslagen. Nu is website en blog (www.msSilver-Lining.nl) op 1 adres en heb je dus de mogelijkheid om ook van andere zaken kennis te nemen. Of je dat wilt is up-to-you natuurlijk.