Drone project Zoutkamp Groningen

Wie schrijft, blijft!

We zijn weer helemaal thuis, het is net of we niet zijn weggeweest. Wellicht moeten we maar weer gaan. De vraag is echter; waar blijft die zon nou schijnen en zonder Silver gaan we gewoon niet. De een heeft een kat en/of een hond aan boord, wij hebben Silver, Mr. en Mrs. Volvo en Mrs. Sanitaria en als we in de buurt zijn Miss Marie Kriete.

Ranex Rustbuster

Ranex Rustbuster

Betekent niet dat we stilzitten. Ondertussen hebben we een nieuwe fles Ranex gekocht. Vlak erna vonden we de oude fles. Zoals gewoonlijk. We even de plekken waar ik zo bij kon met een schuurpapiertje kennis laten maken en daarna Ranex. Biedt tijdelijk enige bescherming en straks nog even in de primer zetten.

Botenbeurs Hoorn 2016

Botenbeurs Hoorn 2016

Dan is er natuurlijk de kermis in Hoorn, de op een na de grootste in Nederland zegt men. Mij vinden ze daar niet maar mijn kinderen wel. Dinsdag en woensdag wordt dat spul weer opgeruimd en maakt dan plaats voor de botenbeurs. Daar zijn we dan weer wel bij. Samen met Ank en de reservebemanning, Floor en Eef, brengen we een bezoek aan de haven, Linssen en Motorboot waar we eindelijk kennis maken met Ton en Helene Roskam, de uitgevers van het mooie blad Motorboot.

 

 

Silver in Motorboot

Linssen record in Zierikzee.

Overigens staat in het augustusnummer van Motorboot onze bijdrage. Dit keer gaat het om een record met een aantal schepen ergens op de Oosterschelde. Het evenement werd georganiseerd door Jonkers Yachts uit Scharendijke. Maar onze volgers hebben dit uiteraard al gelezen.

De dins- en vrijdagen worden meestal besteedt aan klusjes op de boot. Nu nog doe ik dat alleen omdat ik Silver eerst wil opruimen en alles een winterplekje wil geven zodat we de rest van de winter kunnen knutselen. Dat is bijna klaar en volgende week begint de eerste klus. Thuis behandelen we meestal de verfklussen die daar kunnen, gewoon comfortabel en belangrijker de temperatuur is altijd wel goed. Dit jaar de naamplaten en het luik bij de ingang lakken plus een deel van de houten bodemplaat van de mini Silver. Chinees spul, dus moet dik in de grond. 🙂

Silver Lining reisverslagen

Reisverslagen op www.msSilver-Lining.nl

Ondertussen op de PC druk bezig om alle verzamelde informatie vorm te geven en een eerste aanzet te geven tot een verslag. De eerste vier delen staan er inmiddels op en gaat van Heerhugowaard naar Delfzijl en Klazienaveen. Meer fotografie en wellicht video volgen nog denk ik.

Nog mooi weer voor een tochtje, alleen niet voor ons al hadden we zoiets wel in het achterhoofd. Maar onze verplichtingen zijn iets afwijkend van onze verwachtingen en dus mag je prioriteiten stellen. Bovendien moet er aan de website van Silver en Broekhorn het nodige gebeuren.

Een van de grootste klussen dit jaar is het vervangen van onze mast. De houten mast kan de kachel in en een andere aluminium mast staat al te trappelen. Dat gaat niet zomaar. De

Drone

Prototype Drone, de Silver Project xyz06-63534/23

vervangende mast wordt ontdaan van allerlei zaken die wij niet nodig hebben. Daarna wordt de mast gespoten in de kleur die Silver wil. Als dat ook klaar is wordt de benodigde handel aangeschaft die straks een plek in de mast moeten krijgen. Als dat dan ook klaar is kan de mast in top. Voor het vervoer van de mast, hebben we dakdragers aangeschaft bij Renault/Dacia dealer Stokman. 2 á 3 keer aanhanger huren is duurder om deze te vervoeren. En tevens een lakstift om de plekjes steenslag te bewerken.

Ondertussen nog even aan het prutsen geweest en zo heb ik een testmodel gemaakt van een drone. Binnenkort de eerste testvlucht!