29-07-2015 Leopoldsburg – Mol

Haven van Leopoldsburg
Vroeg, fris en fruitig staan we weer paraat en brengen we Mr. Volvo aan de praat. We verlaten de loopgraven en gaan naar het Zilverzand. Een frisse start van een nieuwe etappe. Deze 3eetappe gaat ons naar de universiteitstad Leuven brengen. Althans dat denken wij. Het zonnetje schijnt maar met 14 graden en een vrij harde wind is het nog niet het weer dat wij in gedachten hebben. We ronken het Kanaal Beverlo af, ontmoeten een aantal bruggen waarvan er één bijzonder is en dat is de private brug van de glasfabriek. Op de heen weg wel telefonisch contact meer de portier zegt niets terug en laat de brug te vroeg zakken. En nu een norse man die ook weinig zin heeft. Gezellige boel daar. Misschien moeten we André van Duin maar eens langs sturen. Maar de hefbrug gat vrij vlot open voor ons. Na ons zakt dat ding alras en de boot achter ons mag even wachten.

Kanaal Beverlo

Kanaal Beverlo is rustig en soms kom je iemand tegen. Tot aan de glasfabriek kun je een beroepsschipper tegenkomen, daarna is het klaar. Met een diepte van 2 meter en meer staat er voldoende water voor de pleziervaart. Kom je hier nog terug? Nou nee, het is best leuk varen maar wij hebben het niet getroffen met het weer en de dorpen / steden die we zien zijn ietwat armoedig. Verder doorvaren kom je nog wat ligplaatsen tegen waar niemand komt collecteren en als je Kanaal Beverlo uitvaart dan heb je ligplaats Blauwe Kei. Lijkt niets maar kost ook niets denk ik.

Kanaal Bocholt – Herentals

Sluizen uit 1844 lekken…
We gaan bakboord uit en vervolgen onze weg over het kanaal Bocholt-Herentals naar beneden.  Kort achter elkaar krijg je 3 sluizen die je steeds ca. 4,30 meter laten zakken. Prima oude sluizen, prima sluismeesters maar de sluizen zijn door verzakkingen zo lek als een mandje. Eenmaal de 3esluis uit volgt een kruising, daar gaan we bakboord uit naar JH Dessel (volgens mij niet meer dan 1 ligplaats) maar daar is geen plek meer voor onze Sturdy en dus slaan we Dessel over.

Mol? Zilvermeer?

Wachten op een fluitje…
Dan toch maar naar Mol, Port Aventura aan het Zilvermeer. Deze plek kennen we nog wel van onze duikgeschiedenis. Nu liggen we in een grote plas in een haven voor 200 boten van alle luxe voorzien en dus ook wat meer aan de prijs.
Na het aanmelden barst het onweer en slagregens los, de wind wakkert lekker aan en dus blijven wij lekker aan boord. Na 2 uur klaart het op en gaan we toch nog even een wandeling maken. Door de bossen en we stranden bij een schaapherder met 2 honden die alert reageren op zijn gefluit. Leuk om te zien hoe dat stel samenwerkt. We schieten nog wat plaatjes en Ank hanteert de video. Tegen 5 uur weer terug voor een versnapering en morgen zien we wel weer als we op weg gaan naar Geel.
Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site
www.msSilver-Lining.nl

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!