Wij hebben een eigen systeem voor een Selfie…

Rond half 10 zijn we weer bij ons bootje, de Silver Lining. Vandaag is het de bedoeling om de romp te

Dulon poetsmiddelen

voorzien van een Dulon waslaag. Gisteren hebben we met Dulon- Predulon alle oude waslagen verwijdert zodat we vandaag de eerste laag, Dulon 01 kunnen opzetten. Als deze wit wordt dan Dulon 02 er overheen. Wij hebben hiervoor viscose sponzen gebruikt en dat werkt eigenlijk geweldig. Deze 2 lagen zo dun mogelijk opzetten zodat je straks minder hoeft uit te wrijven en het kost iets minder. Voor de bescherming en glans maakt het niet uit. Zodra de 2e laag ook een witte waas vertoond dan mag je die uitwrijven en weg poetsen.

De boormachine uit 1972

Wij hebben dat gedaan met de boormachine uit 1972 met een poets rozet er op. Werkt prima en dan nog even voor de finishing touch een poetsdoek er over heen.

Selfie van Dulon –  zo glimt de boot

Door dat gepoets begint de Silver Lining te lachen, breeduit straalt onze boot ons toe, zo erg dat medeklussers op de werf van Klaas Mulder vragen beginnen te stellen. De glans is zo mooi en diep dat wij er een Selfie van konden maken.

Opruimen en naar huis.

Maar goed, wij zijn nu klaar om morgen weer nat worden. Hoe laat weten we nog niet maar ergens morgen gaat Klaas Mulder de Silver Lining weer nat maken. Bijna alle klussen zijn gedaan, alle controles zijn uitgevoerd. Eenmaal in het water even testen of alles het nog doet en vooral of er, ondanks alle zorgvuldigheid, niets lekt. Als dat dan ook voor elkaar is dan varen we naar onze vaste plek bij Bruynzeel haven om de rest af te maken.

Morgen weer verder