Winterklaar? Ik ben er nooit klaar voor!

Winterklaar maken

Clean a tank

Vorige week Mr. Volvo voorzien van koelvloeistof in de koelwaterleiding. Die kan er weer tegen.

Toiletten

Deze week zijn de toiletten aan de beurt en de watertanks. Eén toilet zuigt nog lucht aan en die mag dus nog uit elkaar. De ander is klaar. 

Drinkwatertanks

De watertanks is een verhaal op zich. We hebben er twee van 220 liter. Laatst rook het water uit 1 tank niet zo lekker en dus gebruikten we alleen de andere tank. Ondertussen hebben we reinigingsmiddelen, waaronder Clean a Tank gekocht en staat de tank en de leidingen in de week, incl. drinkwater antivries. Dat geheel eens een paar keer rond gepompt en nu dus weken.
Ook de boiler van 80 liter is vandaag doorgespoeld. Vrijdag kan dit spul er uit en nieuwe antivries er in.
Volgend voorjaar de boel aftappen en doorspoelen met schoon water en dan moet het goed zijn.

Vuilwatertank

Voor de vuilwatervoorziening is ook een 220 liter tank aanwezig. Helaas waren er tijdens de montage nog geen geurdichte slangen en dus merken zo nu en dan wat minder frisse geuren, tijd om Aquakem er bij te gooien en dan gaat het weer goed. 
Maar nu hebben we ook reinigingsmiddel gekocht voor de slangen en dat door het slangen stelsel gepompt. Ook dat staat nu even te weken en wordt dat spul straks overboord gezet. En voordat ik hierop reacties krijg….deze tank was al leeg.

 

Aan dek

Alles wat op dek te vinden was is zo’n beetje naar binnen gehaald. Alle lijnen en touwtjes zijn weg en zijn de naamborden en de schoonmaak zaken naar de douche verhuisd en de houten bankjes en de vlaggenstokken staan thuis te wachten op een paar lagen blanke 2-componenten lak van De IJssel. De stalen pootjes van de banken gaan nog in de Primocon en dan een 1-component blauwe lak die we nog hebben van de vorige eigenaar.
 
Dus ik hoop eind van de week klaar te zijn met het winterklaar maken van onze Silver Lining. Dan kunnen we ons op het voorjaar richten. Dan staan er ook nog wat klusjes te wachten, onder andere de controle van de impeller en wellicht dat we de kop van Mr. Volvo er eens even af gaan halen want ik vermoed dat de koppakking niet jofel is. Maar dat vernemen jullie later wel weer.