Wintertijd=Klustijd by Silver

Wintertijd = Klustijd

Ook wij moeten nog even wat klussen aan Silver. De lege vuilwatertank is gespoeld en op verschillende plekken met Steradent behandeld zodat de aanslag los weekt. Werkt prima. Mr. Volvo was al beschermd tegen de winterse temperaturen dus dat is klaar. Nu de drinkwatervoorzieningen nog voorzien van drinkwater-antivries. Dan kan dat ook geen kwaad meer.

Silver Lining nieuwe tentTent bevestiging

We hebben nog wel wat nawerk aan het frame en drukkers van de nieuwe tent. Uiteraard moest er geboord worden en ondertussen hebben we het slijpsel nu 3 x weggehaald met bezem, borstel en overmatig water. Toch goed dat we er met onze verkouden neus bovenop zaten want de pikkies van de drukknopen zijn er zo ingedraaid maar verschillende zitten niet vast en/of zijn los getrild. En dus draai ik ze er allemaal uit, vul de ruimte met spul om schroeven vast te zetten en kleine gaatjes af te dichten. Tussen de wand en het pikkie een teflon ringetje aangebracht en de boel weer vastgezet. Ook het frame heb ik nog even werk aan maar dat komt wel in het voorjaar als de tent er op gaat.

Afbeeldingen gaan verhuizen

Onze foto’s krijgen hun bestemming op een voormalige Google site van ons. De huidige platen op de site zullen tzt in een bezadigd tempo verwijdert worden. Vanuit onze website www.msSilver-Lining.nl staan straks natuurlijk de juiste linkjes.

Reisplannen?

Hoe ver zijn jullie al gevordert met jullie plannen? Wij hebben de knoop doorgehakt en weten grofweg wat we gaan doen.

Jonkers recordpoging 2015Dat begint in mei met een tripje door Nederland. Waar naar toe weten we nog niet maar rond 1 mei willen we varen. Uiteindelijk gaan we ons op 17 juni in Zierikzee melden. Daar organiseert Alexander Jonkers van Jonkers Yachts een nieuwe record poging met het grootste aantal Linssen boten op de Oosterschelde. Daarvan worden luchtopnames gemaakt en ik denk dat het een feestje kan gaan worden.

Eenmaal in Zierikzee gaan we zuidwaarts naar Parijs, Reims en Metz om via de Moezel terug te keren naar Heerhugowaard omdat dochterlief wat vergaande plannen heeft.

En tot slot als het weer nog meezit gaan we in september ook nog wat toeren, ligt een beetje aan de weersomstandigheden tegen die tijd. Bij mooi weer zijn wij nog een maandje weg. Het zijn allemaal plannen en voornemens, wie weet wat er nog verandert!

Wil je ons volgen laat dan je email adres achter op de Berichten pagina. Zo gebeurt en als je het niet meer wilt kun je er ook makkelijk weer van af.

Boot Holland Leeuwarden

Ondertussen maken we een lijstje voor het beursbezoek in februari in Leeuwarden. Toilet en mast staan sowieso op de agenda maar ook bezoekjes aan onze bekende leveranciers van allerhande spullen. Even gedag zeggen kan nooit kwaad. De beurs is geopend van 12 t/m 17 februari in het WTC. Via hun site kun je goedkoper entreebewijzen scoren.

ANWB – Watersportverbond

Genoemde clubjes gaan meer samenwerken. Het lijkt erop dat de ANWB aan het reorganiseren is. Alle redacties van de bekende en verschillende Kampioenen zijn inmiddels samengevoegd en dus zijn er ook mensen op zoek naar een andere uitdaging. Nu gaat het Watersportverbond de ICP’s verzorgen. Wat volgt er nog meer?

Voor Jan Briek, de ex-hoofdredacteur van de Waterkampioen heb ik een nieuwe uitdaging gevonden dankzij een bijdrage van het blad Motorboot!

De grootste scheepslift

De grootste scheepslift is verhuisd van Rusland naar China. En dat willen de Chinezen aan jullie laten weten! Zullen we er even heen varen?

Een paar vooroordelen

In de Vaarkrant van de Telegraaf kwam ik een aantal vooroordelen tegen. Wel een leuk en goed om de jouwe er naast te zetten.