Zonnige afsluiting van het winterseizoen!

Het kan niet op deze winter! Voor sommige is het een hele slechte winter geweest, weinig te schaatsen, geen Elfstedentocht, in het prachtige westen van het land geen noemenswaardige sneeuw bijvoorbeeld maar Silver vond het een pracht-winter! Dat er zo meer van moge volgen. Dat verlengd het vaarseizoen en dat willen we toch (bijna) allemaal. Bij ons op het balkon hebben we twintig graden gemeten! Prima te doen dus.

Silver ligt klaar, Mr. Volvo zag de contactsleutel en al juichend aan het werk. Truus Sanitaria is met de schoonmaak bezig en dan kun je zelf beter niet in de buurt zijn. Deze week mag Truus nog even de dekken en de romp schoonmaken waarna mijn schippersechtpaar weer kunnen trippen!

Watersport-TV

Ondertussen hebben Eric en Yvonne en het lekker druk met hun Tv-programma’s kan ik je vertellen. Na Boot Düsseldorf en Leeuwarden volgt de Hiswa en vele andere evenementen. Mark Slats veiling voor het kankerfonds loopt ook al weer lekker. Wat een prachtige prestaties heeft die watersporter geleverd!!

En we worden braf voorzien van allerlei nieuwsfeitjes, ook nooit weg. Zoals een onderzoek naar AIS-storingen en of deze wellicht te maken kunnen hebben met het wifi-beïnvloeden of andere energiegolven die het AIS-signaal beïnvloeden. Wil je meer weten volg dan even de link naar Watersport-TV.

Oh jeetje, narigheid tussen Noord-Holland en Friesland.

Voor iedereen die het wellicht ontgaan is. Het is niet helemaal koek en ei tussen de West-friezen en de Basisfriezen. Ernstig? Jawel, zeker financieel gezien. Tijdelijk? Tja, wat kan je daarvan zeggen. Het gaat weer eens om geld en om aangepaste plannen en waarschijnlijk externe commissies. Wat is er gaande. Onlangs zijn de bruggen en sluizen die in de afsluitdijk liggen weer een keertje opgeknapt en van een feestelijke verlichting voorzien. Prachtig allemaal zou je denken. Maar nu blijkt dat er nogal vaak verstoringen zijn en dat er extra brug- en sluiswachters aangesteld zijn om de veiligheid te waarborgen. De Leeuwarder Courant heeft daar melding over gemaakt en dus als je op de hoogte wilt zijn dan lees je dat bericht even.

Nog meer vraagtekens in IJmuiden

Via een postduif kwam ons ter ore dat ze in en om IJmuiden ook aan het rotzooien zijn. Of is het toch de schuld van die Aziaten? En zo nee, hoe kunnen we ze de schuld geven? Het gaat allemaal om de grootste sluis ter wereld. Leuk natuurlijk om die te maken maar dat klusje loopt al aardig achter op het schema en dat soort dingen kosten extra geld, veel geld. Dat weten we. Maar nu speelt er een dispuut over een wel of niet betalen van geleverde arbeid. Voor de echte informatie klik je hier even. 

Klussen

Ondertussen heeft Silver, na veel aandringen, toch een nieuwe vuilwaterpomp gekregen. Nou ja gekregen? Die dingen kosten altijd teveel. Ditmaal hebben de schippers een Vetus pomp er in gehangen. Bovendien is er weer een voorraad Tie Wraps aangelegd en zijn er RVS 316 drukknopen aangeschaft voor de dektent. Die dektent staat weer op het evenementendek mooi te zijn en ik ben wel klaar voor het nieuwe vaarseizoen!

Oder Havel Kanaal oftewel de Havel-Oder-Wasserstraße (HOW)

Al geruime tijd zijn ze in Duitsland het Mittellandkanal (MLK) en het Oder-Havel-Jamal aan het verbreden. Inclusief alle kunstwerken die in de weg staan. Dat gaat ook niet helemaal op rolletjes. Verkeerd beton gebruikt in de sluizen bijvoorbeeld. Gebeurt hier in Nederland ook wel eens geloof ik.

Het Oder Havel Kanaal oftewel de Havel-Oder-Wasserstraße (HOW) moet breder en dieper worden gemaakt om de toekomstige beroepsvaart te kunnen servicen.