Zwarte Piet is al langs geweest (23)

09-08-2015 Ittre – Seneffe

Roet, zwart, Piet

Avond bij sluis Ittre
Lekker zonnetje maar wat is er met de Silver Lining gebeurt? Na een wat vochtige nacht is het dek niet meer wit maar roetzwart. Zwarte Piet toch! Dat kan zo niet en dus de puts en de dweil erbij om dat spul in het kanaal te werken. Hoezo milieu? Alhoewel bij Bruynzeel aan het Noordzeekanaal tegenover de Petroleumhaven heb je dit ook.

Wespen

Ank is niet zo dol op wespen. En zeker niet in haar haar of wijntje. Maar hier in Itteren zijn er heel wat, eigenlijk wat teveel vinden wij. En dus maken we een wespenval met als resultaat wel 1 hele wesp. En de rest? Waarschijnlijk via de wijn dronken en al naar binnen geslurpt of…de buren hadden betere wijn.

Over buren gesproken

De Toller
Vanuit Brussel kregen we gezelschap van de Toller. Samen deden we de sluizen en wachten we op de trukendoos van Rapide die eigenlijk esgarcote zou kunnen heten. Afijn zij liggen naast ons en willen naar de Samber, alleen daar is een sluis kapot en wanneer dat gerepareerd is wordt niet echt duidelijk. Heel vervelend voor  Pierre en Nicole want behalve een feest missen ze nu ook een begrafenis. Maar morgen nog even bellen en wellicht is er nog hoop.

Sluis 4

Kanaal Brussel Charleroi
Wij verdwijnen in de opvaart, richting sluis 4 die ons zomaar 67,50 meter zal doen stijgen. Als we alles vanaf Willebroek bij elkaar optellen dan zullen we na deze dag zo’n 160 á 170 meter dichter bij de sterren zijn. Maar eerst nog even een klein stukje varen voordat we bij de sluis zijn. Daar moeten we een klein uur geduld hebben en juist dan komt de Toller met onze aardige vrienden ook aansluiten. De rest is kinderspel. Een kijkdoos boot met kijkvee gaat als eerste en daarna 4 jachtjes.
Hellend vlak
Binnen maken we vast en dan vertrekt de trein. Een trein, jawel! Een zwembad op een treinstel met vele wieltjes en sporen en daaronder weer sporen waarop de ballast in tegengestelde richting gaat. We worden de heuvel opgetrokken naar de hoogvlakte van Charleroi. Je hoort de wielen over de rails gaan, iets van kedeng van die Limburgse zanger. In en uitvaren kost 40 minuten maar het gaat geweldig. Wat een leuk avontuur en wat een mooi uitzicht vanaf Ronquires. Op naar Seneffe, want Halle was al bezet.

Seneffe

Eenmaal vastgemaakt doen we wat klusjes en nemen even pauze, ’s Avonds maken we de voorraad wijn en bier van Pierre & Nicole wat minder zodat zij straks licht op pad kunnen gaan.
Nadat we hun boot gezien hadden, mochten ze ook onze Linssen schip bekijken, mits zij slofjes aan hun voetje deden. Oh, oh, oh wat wilden ze dat graag! En dan de “oh’s” en de “ah’s” bij het zien van het Linssen gordijn in de douche en ons Linssen glaasjes + bordjes. Tja we hebben Koninklijk afscheid genomen van een stel leuke mensen uit Vilvoorde die hun Toller in Brussel hebben liggen.
Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!